Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șapte români arestați în Grecia. Autoritățile se tem că ar putea fi ținta unor bande violente de suporteri de fotbal
WhatsApp
Poliția din nordul Greciei a reținut joi șapte bărbați români care purtau cuțite și echipament de protecție, pe fondul temerilor că un atac mortal legat de fotbal din această săptămână ar putea atrage mai multe grupuri de suporteri violenți din întreaga Europă.
Șapte români arestați în Grecia. Autoritățile se tem că ar putea fi ținta unor bande violente de suporteri de fotbal / Foto: Captură video youtube

Cei șapte români au fost arestați în apropiere de granița Greciei cu Bulgaria, după ce poliția a găsit trei cuțite în timpul inspecțiilor vehiculelor, precum și cutii de vopsea spray și echipament de protecție folosit în mod normal pentru box, au declarat autoritățile.

Clubul grec Olympiakos înfruntă joi, mai târziu, clubul belgian Genk, în calificările pentru Europa League, la Pireu, lângă Atena, în condiții de securitate sporită. Autoritățile grecești rămân în alertă după ce un fan grec în vârstă de 29 de ani a fost înjunghiat mortal luni târziu în fața stadionului lui AEK Atena, ceea ce a dus la anularea unui meci de calificare în Liga Campionilor împotriva lui Dinamo Zagreb.

 


Peste 100 de fani au fost arestați



Peste 100 de fani au fost arestați, majoritatea suporteri ai lui Dinamo, și rămân în arestul poliției, după ce procurorul general a emis acuzația generală de crimă și apartenență la o organizație criminală, conform presei străine.
În ciuda protestelor furioase ale AEK, care au cerut suspendarea clubului croat din competițiile europene, cele două echipe se vor întâlni săptămâna viitoare la Zagreb.

Cluburile de suporteri militanți au alianțe de lungă durată în întreaga Europă și călătoresc adesea pentru a asista la meciuri în străinătate, alimentând rivalitățile locale și potențialul de violență.

Poliția examinează înregistrările video de la locul atacului, în fața arenei Opap Arena a AEK, la nord de Atena, împreună cu arme improvizate adunate de ofițerii criminaliști și telefoane mobile și mostre de ADN prelevate de la suporterii arestați.

 

Poliția este prezentă în număr cât mai mare în capitala Greciei



În pofida prezenței sporite a poliției în capitala Greciei, un grup de tineri a atacat joi o cafenea din centrul Atenei, situată lângă un stadion folosit de clubul Panathinaikos din Atena. Poliția a reținut 11 persoane după ce vitrinele magazinului au fost sparte, au declarat autoritățile.

Suporterul grec ucis săptămâna aceasta, Michalis Katsouris, va fi înmormântat vineri în orașul său natal Elefsina, la vest de Atena, în timp ce suspecții atacului vor apărea din nou în fața instanței pentru a răspunde acuzațiilor. O declarație a familiei victimei a îndemnat participanții la înmormântare să facă donații pentru o organizație de caritate pentru copiii bolnavi de cancer în numele său.

"Michalis era bun și deschis la suflet, s-a oferit voluntar să lupte împotriva incendiilor de pădure și să-i ajute pe cei fără adăpost, și avea o credință puternică în Dumnezeu", se arată în declarația familiei. "De aceea, noi, familia sa, cerem să se facă donații în numele său... pentru a ajuta copiii mici care au nevoie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel