Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șapte persoane, printre care cinci minori, în stare de deshidratare, ajutați de polițiștii de frontieră
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cruceni au depistat, în zona de competență, şapte persoane, doi adulți şi cinci minori, care au încercat să intre ilegal în România din Serbia.
Șapte persoane, printre care cinci minori, în stare de deshidratare, ajutați de polițiștii de frontiera

Având în vedere că aceştia prezentau simptome de deshidradare, poliţiştii de frontieră au acordat primul ajutor specific în astfel de situaţii şi au solicitat ajutor medical de specialitate. Unul dintre minori a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, fiind însoţit de mama sa.

În data de 23.07.2021, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, au depistat pe un drum judetean, între localităţie Giulvăz şi Foeni, şapte cetăţeni străini, doi adulți și cinci minori, care se deplasau pe jos. Acțiunea a beneficiat și de sprijinul unui lucrător din cadrul Agenției Frontex, aflat în misiune în țara noastră în cadrul operațiunii Flexible Operational Acivities Land 2021.

 

Au trecut ilegal frontiera din Serbia în România pe jos

 

Deoarece cei în cauză prezentau simptome de deshidratare, iar unul dintre minorii din grup se afla în stare de deshidratare accentuată, poliţiştii de frontieră au contactat imediat serviciul medical de urgenţă, care s-a deplasat la fața locului în astfel de situaţii. Minorul şi mama acestuia au fost transportaţi cu o ambulanță la un spital din Timişoara, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În urma verificărilor preliminare s-a stabilit că toţi cei şapte sunt o familie de cetăţeni din Irak, doi adulţi cu vârste de 32 respectiv 36 de ani şi cinci minori cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani. Aceștia au trecut ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, pe la frontiera verde. În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în prezent, cele două persoane fiind internate în spital, sunt sub supraveghere medicală urmând ca, în funcţie de starea lor de sănătate, să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel