Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șapte militari de la Mihail Kogălniceanu, reținuți pentru furt de motorină și kerosen 
WhatsApp
Șapte militari de la baza Mihail Kogălniceanu au fost arestați preventiv pentru furt de motorină și kerosen. 

Cei șapte militari, împreună cu o a opta persoană au furat în total 7 tone de combustibil. Din câte se pare, aceștia furau de câte ori aveau ocazia câteva sute de litri, astfel încât să nu se observe lipsa carburantului. 

Militarii au furat 7 tone de carburant. Ce spune Parchetul Militar:

 

”Comunicat de presă PMCMA – Propunere arestare preventivă 8 inculpați (7 militari și un civil) – furt calificat

La data de 15.11.2022, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar  București au dispus reținerea a 7 militari și a unui civil cercetați pentru săvârșirea infracțiuniii de furt calificat prevăzute de art.229 alin.l lit.b) și alin. 3 lit.a) Cod penal cu aplic. art.35 alin.l Cod penal.

Militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu, județul Constanța și au sustras, în mod  repetat,  în cursul anului 2022, combustibil  aparținând  unității  militare, kerosen și motorina, în cantitate totală de aproximativ 7 tone, valorificat sau folosit ulterior în interes personal.

În cursul zilei de 16.11.2022, cei 8 inculpați reținuți urmează a fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, informează Parchetul Militar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel