Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sandra Pralong: "INS a certificat ca fiind falsă știrea că se nasc mai mulți copii în străinătate ca în România"
WhatsApp
Ideea că s-ar naște mai mulți copii în diasporă decât în România a fost "fluturată" tot mai mult în ultima perioadă. 

Update ora 13:15. Sandra Pralong a contactat redacția StiriDiaspora.ro și a adus precizări importante care schimbă sensul știrii inițiale. Ne cerem scuze cititorilor nostri, dar și părților care s-au simțit lezate.

Sandra Pralong a precizat că a vrut de fapt să spună că știrea conform căreia se nasc mai mulți copii în Diaspora decât în România a fost "certificată ca fiind falsă de INS" și nu că "a fost certificată fals de INS" așa cum a fost scris în știrea inițială. Așadar, INS a combătut știrea falsă privind numărul de nașteri și nu a confirmat-o.

Declinul demografic al României și exodul românilor peste graniță este o realitate incontestabilă. Peste hotare se află aproximativ opt milioane de români, conform oficialilor Departamentului Românilor de Pretutindeni, doar că de la an la an, se caută noi cifre care să exagereze și mai mult lucrurile.

Se nasc mai mulți copii în Diaspora decât în România? Greu de crezut

"Facem un grup de lucru special la Administrația Prezidențială. Nu aruncați cifre care nu sunt verificate. Ideea că se nasc mai mulți copii în diasporă decât în România este falsă. Este *certificată fals de INS (*este certificată ca fiind falsă de INS-n.r.). Deci vă rog, nu mai repetați această idee greșită, eronată, care nu face decât să întărească niște prejudecăți care nu ne fac bine. Haideți să ne informăm și să fim preciși, atunci când spunem lucrurile," a spus Sandra Pralong.

"Așa este, se nasc foarte mulți copii în afara granițelor, dar din fericire încă se nasc mai mulți în România și sperăm să fie în continuare așa," a spus și Gheorghe Cârciu, șeful Departamentului Românilor de Pretutindeni. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel