Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Salvini EXULTĂ după ce o navă de salvare a migranților și-a încetat operațiunile
WhatsApp
Vicepremierul italian Matteo Salvini, care deţine şi portofoliul de interne şi este adeptul unei poziţii dure antimigraţie, a salutat vineri informaţia că nava Aquarius de salvare a migranţilor nu va mai opera în Marea Mediterană, relatează dpa.

Într-o postare pe Twitter, Salvini a spus că decizia va duce "la mai puţine plecări, mai puţine veniri, mai puţine decese". "E un lucru bun", a precizat el. 

Salvini, care conduce partidul Liga, de extremă-dreapta, a interzis accesul în porturile italiene pentru navele de salvare a migranţilor gestionate de organizaţii caritabile, limitându-le serios capacitatea de a aduce migranţi pe teritoriul Italiei. 

El a justificat măsura susţinând că navele de salvare colaborau cu traficanţii de fiinţe umane pentru a aduce migranţi în Europa, o acuzaţie pe care organizaţiile caritabile au respins-o mereu.

Nava Aquarius era gestionată în comun de organizaţiile neguvernamentale Medici fără Frontiere (MSF) şi SOS Mediterranee. Ele au anunţat joi seară încheierea operaţiunilor navei.
Decizia a fost luată din cauza restricţiilor şi problemelor legale pentru Aquarius, care, conform ONG-urilor, reflectă ostilitatea tot mai mare din partea guvernelor europene faţă de activitatea de salvare a migranţilor.

În acelaşi timp însă, SOS Mediterranee spune că vrea să îşi reia activitatea cât mai repede posibil cu o altă navă.

"Căutăm noi nave şi avem discuţii cu mai multe companii de transport", a declarat Verena Papke, director al SOS Mediterranee Germania.

Ea a mai spus că ONG-ul său va găsi o nouă navă pentru operaţiuni de salvare până cel târziu în 2019.

"Aquarius a fost, evident, un mare simbol, dar în cele din urmă nu este vorba decât de o navă care trebuie înlocuită", a adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel