Salata Crizantema are o compoziție foarte asemănătoare cu cea a surorii sale mai cunoscute - Salata Mimoza. Dar are totuși o consistență mai aerată și o aromă mai ușoară.
Iar numele provine de la bulbul de ceapă tăiat în formă de floare de crizantemă, care era folosit pentru a decora salata.
Dar iată care sunt ingredientele necesare pentru această Salată Crizantema:
Ouă fierte - 2-3 buc;
Măr verde - 1 buc;
Un baton de brânză topită;
Unt - 10 gr;
Ceapă verde - 1 legătură;
Conserve de pește în suc propriu (ton, somon roz, șalău sau macrou) - 1 borcan;
maioneză.
Pasul 1: Fierbeți ouăle
Un mare plus al acestei salate pentru Anul Nou este rapiditatea preparării ei. Nu există legume fierte, singurul lucru pe care trebuie să-l fierbeți sunt trei ouă de găină. Fierbeți-le tare, deoarece va trebui să separăm gălbenușul de ou pentru a forma o bilă. De aici începem. Se lasă ouăle fierte să se răcească sub jet de apă rece, se decojesc și se împart în gălbenuș și albuș.
Pasul 2: Radeți albușul
Acum puteți începe să asamblați crizantema, alegând o farfurie care să se potrivească dimensiunii vasului. Pe fund, se rade albușul de ou pe o răzătoare fină. Radeți-le uniform și nu le zdrobiți, altfel veți pierde aerisirea salatei. Fulgii de albuș de ou trebuie să fie liberi. Presară niște maioneză deasupra.
Pasul 3: Radeți un măr fără coajă
Al doilea strat este un măr. De preferință unul verde acru. Cele roșii sunt adesea mai dulci și se întunecă mai repede. Se spală mărul, se curăță de coajă și se dă pe răzătoare cu o răzătoare fină, distribuind terciul în mod egal pe suprafața viitoarei salate. Se întinde din nou puțină maioneză pe stratul de mere.
Nu rata: Cea mai delicioasă salată de Crăciun. Notează rețeta, vei uita de tradiționala salată de boeuf
Pasul 4: se adaugă brânza topită și untul
Al treilea strat este interesant. Pentru acest strat avem nevoie de brânză topită. Am tăiat și niște unt congelat în ea, va face mâncarea un pic mai fină, veți vedea! Nu aveți nevoie de prea mult unt, dar o astfel de atingere mică este foarte utilă aici. Nu este nevoie să pui maioneză pe acest strat, nu este necesar.
Pasul 5: adăugați conservele de pește
Și acum, în sfârșit, al patrulea strat - stratul de pește. Aici folosim în mod tradițional un fel de conserve de pește. Puteți lua macrou sau șalău, dar eu am cumpărat somon roz la conservă. Zdrobiți somonul roz într-un castron separat și întindeți ușor stratul de pește în mod egal peste salată. Apoi uneți un strat de maioneza. Rețeta cere ceapă pentru a se potrivi cu peștele. De aceea tăiem mărunt câteva fire de ceapă verde și le împrăștiem artistic peste pește. Acum puteți „alinta“ peștele cu maioneză.
Pasul 6: Decorați "crizantema" cu gălbenuș de ou ras
Ultimul strat este unul artistic. Radeți gălbenușurile de ou pe o răzătoare fină și acoperiți uniform salata pentru a o face frumoasă. În acest moment, salata este gata, trebuie să o lăsăm să stea și să se înmoaie un timp și o puteți servi.
Dacă se dorește, salata poate fi decorată cu frunze de pătrunjel sau cu așa-numita crizantemă de ceapă. Pentru a face acest lucru, tăiați petalele de ceapă, dar nu până la capăt - astfel încât o parte a petalelor să continue să se agațe de baza cepei. Apoi, puneți construcția în apă cu gheață, iar "petalele" încep să se desfășoare.
Crizantema are un gust foarte plăcut și nu lasă o senzație de greutate în stomac. Nu există legume fierte grosolan și nici arome înțepătoare. Exact ceea ce ai nevoie pentru o gustare "ne-micșorată" pe masa de sărbătoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News