Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Salariul minim în Marea Britanie, majorat de la 01 aprilie. Ambasada de la Londra, mesaj pentru români: "Nu acceptați mai puțin!"
WhatsApp
Începând cu data de 01 aprilie 2022, salariul minim platit muncitorilor din Marea Britanie a fost majorat. 
Salariul minim în Marea Britanie, majorat de la 01 aprilie

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord informează că salariul minim plătit lucrătorilor a crescut, începând cu 01 aprilie. Ambasada reamintește românilor să nu accepte un salariu mai mic decât cel prevăzut prin lege, pentru categoria de vârstă la care se încadrează.     

Cât este salariul minim în Marea Britanie

 

"Reamintim că salariul minim (National Minimum Wage/NMW, National Living Wage/NLW) plătit lucrătorilor din Regatul Unit crește în fiecare an la data de 1 aprilie. Precizăm că acesta variază în funcție de vârsta angajaților.

Astfel, începând cu 1 aprilie 2022, salariul de trai la nivel national pentru persoanele cu vârsta de peste 23 de ani va fi de 9,50 lire sterline pe oră, în creştere față de nivelul actual de 8,91 lire sterline pe oră.

- Pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 21 și 22 de ani, salariul minim va fi de 9,18 lire sterline pe oră.

- Pentru cei cu vârsta între 18 și 20 de ani, salariul minim va fi de 6,83 lire sterline pe oră.

- Pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani și pentru lucrătorii încadrați în categoria ucenici (Apprentice), salariul minim va fi de 4,81 lire sterline pe oră.

Informații suplimentare sunt disponibile pe pagina guvernului britanic la https://www.gov.uk/national-minimum-wage-rates 

Nu acceptați să vi se ofere un salariu mai mic, este dreptul dumneavoastră!

Sesizați autoritățile britanice în cazul neplății salariului minim, prin completarea formularului disponibil la: https://www.gov.uk/.../pub.../pay-and-work-rights-complaints .

Pentru detalii privind drepturile pe piața muncii, în limba română, accesați pagina noastră http://londra.mae.ro/node/804 sau contactați Biroul atașatului pe probleme de muncă din cadrul Ambasadei României la Londra la adresele de e-mail: [email protected] și [email protected] .", se arată în mesajul Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel