Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
S-a aflat cine este de vină pentru accidentul de autocar din Slovenia: Trei români în drum spre Italia și-au pierdut viața / FOTO
WhatsApp
Potrivit informațiilor strânse până în prezent, accidentul din această dimineață de pe autostrada Pomurje din Slovenia, în care un autocar cu români în drum spre Italia a fost implicat, a fost provocat de șoferul român, care a părăsit partea dreaptă a carosabilului. Autocarul s-a răsturnat apoi pe o parte într-un șanț. Impactul a fost fatal pentru două românce și un român. La bord se aflau 26 de pasageri și trei șoferi. 

Autostrada Pomurje a fost închisă pentru o lungă perioadă de timp din cauza unui accident de circulație pe drumul spre Maribor, dar acum este din nou deschisă.

Accidentul de pe ruta Gančani-Lipovci, în direcția Murska Sobota, a avut loc în jurul orei 5:00 și a implicat un autobuz cu remorcă care transporta cetățeni români, spre Italia. Trei dintre ei, două pasagere de sex feminin și un pasager de sex masculin, au murit pe loc, în timp ce alți trei sunt tratați la spital pentru răni grave, a explicat Suzana Rauš, purtător de cuvânt pentru relații publice la Direcția de Poliție din Murska Sobota, într-o declarație de presă.

2. -imagine fara descriere- (accident-slovenia-autocar-romani.jpg)

S-a aflat cine este de vină pentru accidentul de autocar din Slovenia



Ajunși la fața locului, polițiștii sloveni au constatat că un autocar cu numere de înmatriculare românești și o remorcă se răsturnaseră, scrie 24ur. "Accidentul a fost provocat de șoferul autobuzului, care a virat la dreapta, ceea ce a făcut ca autobuzul să se răstoarne într-un șanț. În autobuz se aflau 26 de pasageri și trei șoferi", a declarat Suzana Raus.

Judecătorul de instrucție efectuează o inspecție la locul accidentului și a dispus o inspecție tehnică extraordinară a autobuzului și un control profesional pentru șoferi.

3. -imagine fara descriere- (autocar-rasturnat-slovenia.jpg)

Trei români în drum spre Italia și-au pierdut viața în Slovenia

 

Potrivit informațiilor disponibile până în prezent, printre pasageri nu se aflau copii.

"Ceilalți pasageri au fost preluați de Compania de Autostrăzi a Republicii Slovenia și au fost duși la sediul lor. În astfel de cazuri în care sunt implicați cetățeni străini, este necesar să se aștepte ca traducătorii să facă demersurile necesare pentru a duce lucrurile mai departe", a adăugat purtătoarea de cuvânt a poliției.

4. -imagine fara descriere- (ccident-bagaje-rasturnate.jpeg)

Asistenţă consulară pentru românii implicaţi în accidentul din Slovenia de la Ambasada României la Ljubljana

 

După cum a relatat Știri Diaspora în cursul acestei zile, un autocar, înmatriculat în județul Brașov, care transporta români pe ruta România - Italia, a fost implicat într-un grav accident rutier în Slovenia. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Ljubljana, Slovenia, a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la producerea unui accident vineri, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetățeni români spre Italia.

Citește mai multe detalii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel