Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ryanair anunță anularea a 400 de zboruri în Europa din cauza grevelor din Franța: 'Cerem astăzi Comisiei Europene să ia măsuri'
WhatsApp
Ryanair anulează 400 de zboruri în toată Europa pe fondul grevei controlorilor de trafic aerian.
Însoțitoarele de zbor Ryanair, "în lacrimi". Au aerizat de urgență pentru că o ușă a rămas deschisă

Ryanair a anulat 400 de zboruri în toată Europa astăzi, deoarece lucrătorii din domeniul controlului traficului aerian intră în grevă.

Grevele personalului din Franța au forțat sute de zboruri să fie blocate la sol, a precizat compania aeriană de buget.

Directorul executiv al Ryanair, Michael O'Leary, a declarat: "Din nou astăzi, am fost nevoiți să anulăm 400 de zboruri, toate acestea au fost anulate din cauza grevelor ATC din Franța.

'Marea majoritate a acestor zboruri sunt survoluri. Ele nu se îndreaptă spre Franța. Ele zboară din Marea Britanie spre Spania, din Portugalia spre Germania, din Italia spre Irlanda'.

Controlorii de trafic aerian sunt necesari pentru a stabili contactul în timpul survolărilor - când avioanele traversează spațiul aerian francez.


Ryanair anunță anularea a 400 de zboruri în Europa, din cauza  grevei din Franța

 

'Este absolut de neiertat faptul că zborurile care merg din Irlanda în Italia, din Polonia în Portugalia sau din Spania în Germania sunt anulate doar pentru că francezii vor să dea prioritate zborurilor lor interne și să anuleze toate survolurile'.  El a adăugat că francezii au alternative pentru a se deplasa în interiorul țării, deoarece pot lua serviciul său de trenuri de mare viteză sau pot folosi autostrăzile. 

Săptămâna trecută, Ryanair a depus o petiție prin care solicită Comisiei Europene, condusă de Ursula von der Leyen, să insiste ca Franța să protejeze survolurile în timpul grevelor ATC franceze. Până în prezent, petiția a fost semnată de peste 1,1 milioane de clienți "foarte sătui" ai Ryanair. 

Directorul general a adăugat: "Spania, Italia și Grecia protejează deja aceste survoluri, astfel încât, atunci când sindicatele ATC naționale intră în grevă, survolurile nu sunt întrerupte. 

Conducerea Ryanair: 'Cerem astăzi Comisiei să ia măsuri'

 

Ca parte a apelului la acțiune al Ryanair, compania aeriană a dezvăluit că peste 4.000 de zboruri au fost anulate până acum în acest an ca urmare a grevelor ATC, 'în principal în ceea ce privește survolarea Franței'. 

În apelul său către Comisie, Ryanair a adăugat: "Europa este o piață unică. Pe o piață unică, survolarea și cerul Europei trebuie protejate. Luați măsuri". 

O persoană al cărei zbor a fost anulat a folosit Twitter pentru a-și exprima frustrările. "O glumă absolută, zborul nostru a fost anulat", a scris ea. 'Acum a fost transferat de la Manchester la East Midlands cu o întârziere de 9 ore. Habar nu am ce să fac în legătură cu transferurile, nu pot lua legătura cu compania de vacanțe deoarece este prea ocupată și totuși, aparent, nici o compensație - livid!!!!'., relatează Daily Mail.

Proteste în Franța

 

Controlorii de trafic aerian din Franța, precum și membri ai companiei naționale de căi ferate SNCF, au intrat în grevă în semn de protest față de reformele propuse de Macron în domeniul pensiilor.

Prin reformele sale, vârsta de pensionare în Franța ar urma să crească de la 62 la 64 de ani.

De asemenea, i-ar obliga pe lucrători să contribuie la sistemul de pensii pentru mai mult timp, deoarece pensiile de stat din țară sunt finanțate de o taxă pe salarii.

Într-adevăr, publicul nu este supărat pe Macron doar pentru că a mărit vârsta de pensionare, deoarece acesta a folosit un decret prezidențial special (articolul 49.3) pentru a-și trece propunerile prin Adunarea Națională fără aprobare.

Acest lucru a fost perceput ca fiind nedemocratic, iar civilii indignați sunt hotărâți să se facă auziți ca răspuns.

Civilii și lucrătorii susțin, de asemenea, că, dacă acesta se folosește de articolul 49.3 pentru a crește vârsta de pensionare acum, nimic nu îl împiedică să facă acest lucru din nou în viitor.

Protestele sunt în desfășurare din ianuarie 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel