Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia rămâne interzisă în competiții după discuțiile cu UEFA
WhatsApp
Echipele de fotbal din Rusia rămân deocamdată interzise în competițiile europene, în pofida discuțiilor dintre federația rusă RFU și UEFA, forul de conducere al fotbalului european.
Rusia rămâne interzisă în competiții după discuțiile cu UEFA / Foto: Unsplash

FIFA și UEFA au suspendat echipele rusești de la turneele europene în februarie anul trecut, în urma invaziei din Ucraina, și se pare că nu există nicio modalitate de a reveni în competiție cât timp continuă luptele.

De asemenea, Rusiei i se va retrage dreptul de a găzdui Supercupa UEFA - meciul principal între câștigătorii Ligii Campionilor și ai Ligii Europa - care urma să se desfășoare la Kazan în luna august.

Înaintea unei reuniuni a comitetului executiv al UEFA de miercuri, liderii Federației Ruse de Fotbal (RFU) urmau să poarte discuții cu oficiali ai organismului de conducere al fotbalului european.

 

Oficialii Uniunii ruse de fotbal vor să discute despre revenirea cluburilor

 

Presa de stat rusă a declarat că există dorința ca oficialii Uniunii ruse de fotbal să folosească întâlnirea pentru a discuta despre revenirea cluburilor și a echipelor naționale la turneele internaționale.

Dar se înțelege că nu există nicio șansă imediată ca UEFA să permită revenirea echipelor rusești atât timp cât războiul lansat de Vladimir Putin continuă.

UEFA are dorința de a discuta despre starea generală a fotbalului rusesc și despre situația internă - pregătindu-se pentru momentul în care echipele ar putea reveni în competițiile sale dacă războiul se va încheia.

UEFA - împreună cu FIFA - a suspendat echipele rusești în februarie anul trecut până la noi ordine, la câteva zile după ce a fost lansată invazia la scară largă asupra Ucrainei.

Deciziile au fost susținute de Tribunalul de Arbitraj Sportiv în iulie, după ce RFU și cluburile au făcut apel.

Aceasta a însemnat că Rusiei i s-a interzis să se califice la Cupa Mondială masculină și să participe la Campionatul European feminin de anul trecut.

 

Rusia este împiedicată să se califice pentru Campionatul European masculin din 2024

 

RFU nu a răspuns la un e-mail prin care se solicitau comentarii, în timp ce UEFA a refuzat să comenteze.

UEFA are nevoie de o nouă gazdă pentru meciul de Supercupă din august, Kazan urmând să fie lipsit de prestigiosul meci. Aceasta urmează după ce finala Ligii Campionilor la fotbal masculin a fost retrasă anul trecut de la Sankt Petersburg.

Rusia, care a găzduit Cupa Mondială FIFA 2018, a lansat perspectiva de a încerca să părăsească fotbalul european și să se alăture Confederației Asiatice de Fotbal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel