Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia ia în calcul afilierea la Confederaţia asiatică după ce a fost suspendată de UEFA
WhatsApp
Federaţia rusă de fotbal (RFS) ia în calcul afilierea la Confederaţia asiatică (AFC) după ce a fost suspendată de forul fotbalistic european, UEFA, în urma invadării Ucrainei.
Fotografie creată de Dom Le Roy, de la Pexels

"Cred că a venit momentul să ne gândim serios să trecem la Confederaţia asiatică de fotbal", a declarat parlamentarul Dmitri Pirog, citat de canalul public Maci TV.

Pirog, un fost boxer profesionist, a spus ca acest lucru se datorează faptului că nu este clar cât va dura interdicţia UEFA pentru echipele de club şi selecţionata Rusiei de a concura la nivel internaţional.

Televiziunea Sky a anunţat la rândul său că RFS ia în considerare această mutare.

UEFA a înăsprit în această săptămână sancţiunile împotriva Rusiei, împiedicând această ţară să candideze la organizarea Campionatului European din 2028 sau 2032, excluzând selecţionata masculină din Liga Naţiunilor şi pe cea feminină de la Campionatul European ce va avea loc între 6 şi 31 iulie în Anglia.

Pirog, vicepreşedintele comisiei pentru sport din parlament, a spus că mulţi antrenori europeni renumiţi lucrează în fotbalul din Asia, care se dezvoltă puternic.

Cu toate acestea, un fost preşedinte al RFS, Viacheslav Koloskov, a spus ca personal este "strict împotriva" unei schimbări, deoarece aceasta ar aduce "moartea fotbalului rus şi, de asemenea, nu ne vom mai întoarce niciodată în familia europeană".

În fotbal, a existat cazul unor ţări care au schimbat confederaţia din cauza unor probleme sportive sau de securitate. Israelul s-a afiliat la UEFA la începutul anilor 1990, iar Australia a trecut de la Oceania la Asia în 2006, potrivit Agerpres.

 

Rusia exclusă de la Cupa Mondială

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) şi Federaţia Europeană de Fotbal (UEFA) au anunţat, într-un comunicat comun, suspendarea cluburilor şi echipelor naţionale din Rusia din competiţiile internaţionale ''până la noi ordine'', transmite agenţiile internaţionale de presă. 

În urma acestei decizii, Rusia a fost exclusă de la Cupa Mondială din 2022, al cărui turneu final va avea loc în Qatar, la finalul anului (21 noiembrie-18 decembrie). Rusia urma să joace în martie un baraj cu Polonia în primul tur, iar dacă trecea apoi de turul al doilea al acestui play-off obţinea biletul pentru CM 2022, însă atât federaţia poloneză, cât şi potenţialele adversare ulterioare şi-au exprimat refuzul de a disputa acest baraj cu naţionala Rusiei, după invadarea Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel