Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia deschide o anchetă în România: Mai multe morminte ale soldaților sovietici au fost profanate
WhatsApp
Rusia cere identificarea și pedepsirea celor care au vandalizat un cimitir al soldaților sovietici morți în al doilea război mondial și îngropați în județul Iași.
Rusia deschide o anchetă în România, după profanarea mormintelor soldaților sovietici.

Incidentul s-a petrecut zilele trecute la cimitirul din localitatea Moţca, județul Iași, pietrele funerare ale soldaţilor ruşi fiind vandalizate. Persoane rămase încă necunoscute au desenat cu un spray litera Z, care apare pe blindatele și tancurile trupelor rusești, care au invadat Ucraina.

Anchetatorii ieşeni au deschis un dosar penal, dar șeful Comitetului de anchetă rus, Aleksandr Bastrîkin, a dispus marţi seara începerea unei investigaţii prin intermediul Ministerului de Externe al Rusiei, scrie Antena3.

”Aleksandr Ivanovici Bastrîkin a dispus Comitetului de anchetă al Rusiei să ia măsuri pentru stabilirea identităţii celor implicaţi cu scopul ca aceste persoane să fie aduse ulterior în faţa justiţiei conform legii prevăzute în acest sens’, conform textului. În cadrul acestei investigaţii, ‘preşedintele Comitetului de anchetă (rus) a dispus obţinerea informaţiilor necesare pe linia Ministerului de Externe rus” a informat agenţia de presă oficială rusă TASS.

 

Pe mormintele soldaţilor ruşi căzuţi morți în cele două războaie mondiale au fost scrise literele "V" şi "Z"

 

În cadrul acestei investigaţii, "preşedintele Comitetului de anchetă (rus) a dispus obţinerea informaţiilor necesare pe linia Ministerului de Externe rus", notează TASS.

Comitetul de anchetă rus - instanţa însărcinată cu principalele investigaţii penale în Rusia - a indicat că, potrivit informaţiilor de care dispune, au fost vandalizate pietrele funerare de la mormintele soldaţilor sovietici din cimitirul comunei Moţca din România, după ce persoane rămase încă necunoscute au scris cu vopsea litera "Z" - precum cea care apare pe vehiculele militare ale armatei ruse în Ucraina - pe plăcile mormintelor soldaţilor ruşi căzuţi în luptă în timpul celor două războaie mondiale, iar pe placa funerară au fost scrise literele "V" şi "Z".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel