Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia amenință Ucraina să nu atace Crimmea: "Nu va prevesti nimic bun"
WhatsApp
Un atac ucrainean asupra Peninsulei Crimeea anexată de Rusia ar fi "extrem de periculos", a declarat joi Kremlinul, după informaţii publicate în The New York Times conform cărora oficiali americani ar fi deschişi ideii de a ajuta Kievul să lovească peninsula, informează Reuters.

"Aceasta ar însemna escaladarea conflictului la un nivel ce nu va prevesti nimic bun pentru securitatea europeană", a atenţionat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peninsula Crimeea, recunoscută pe plan internaţional drept parte a Ucrainei, a fost anexată ilegal de Rusia în 2014.

De asemenea, potrivit lui Peskov, cu cât mai repede va accepta Ucraina cererile Rusiei, cu atât mai repede se va încheia conflictul.

Dmitri Peskov şi-a exprimat convingerea că Rusia îşi va atinge obiectivele "într-un fel sau altul" şi a spus că ar fi mai bine ca puterea de la Kiev să accepte poziţia Moscovei şi să ia loc la masa de negocieri.

Amenințările lui Medvedev



Peskov a mai declarat că afirmaţiile fostului preşedinte rus Dmitri Medvedev conform cărora o înfrângere a Rusiei în Ucraina ar putea duce la un război nuclear sunt în deplină concordanţă cu doctrina nucleară a Moscovei.

''Mâine, la baza Ramstein a NATO, marii lideri militari vor discuta noi tactici şi strategii, precum furnizarea către Ucraina de noi arme grele şi sisteme ofensive. Şi acest lucru se va întâmpla imediat după Forumul (Economic Mondial) de la Davos, unde petrecăreţi retardaţi au repetat ca o placă stricată: pentru a obţine pacea, Rusia trebuie să piardă. (...) Şi niciunuia dintre mizerabilii ăştia nu-i trece prin cap să tragă din aceasta următoarea concluzie elementară: înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convenţional poate provoca izbucnirea unui război nuclear'', a scris Medvedev pe canalul său Telegram.

Într-un nou atac la adresa Occidentului, Medvedev susţine că ''puterile nucleare nu pierd marile conflicte de care depinde soarta lor''.

Moscova susţine că luptă pentru a "denazifica" Ucraina şi a apăra populaţia vorbitoare de limbă rusă din estul Ucrainei. Kievul şi Occidentul resping aceste afirmaţii şi le consideră un pretext pentru invazia în stil imperialist declanşată de Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel