Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia acuză Kievul de sabotarea alegerilor: Drone din Ucraina au lovit o rafinărie și au ajuns aproape de Moscova
WhatsApp
Ucraina a lansat 35 de drone împotriva unui teritoriu extins din Rusia, declanșând un incendiu de scurtă durată la o rafinărie de petrol, vizând Moscova și perturbând alimentarea cu electricitate în zonele de frontieră, au declarat autoritățile din Rusia duminică dimineața, în ultima zi a scrutinului care se desfășoară în această țară, transmite Reuters.
Foto ilustrativ

Moscova acuză Kievul de sabotarea alegerilor prin atacurile sale asupra infrastructurii ruse, una dintre cele mai ample operațiuni aeriene pe teritoriul rusesc de la invazia Ucrainei vecine, ordonată de președintele Vladimir Putin acum doi ani.

Putin, aproape sigur că va fi reales, a jurat să pedepsească Ucraina pentru atacuri.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mulțumit forțelor militare și serviciilor de informații pentru noile “capabilități pe termen lung” în discursul său video de sâmbătă seara, fără a menționa atacurile intensificate raportate de forțele națiunii sale.

Reuters nu a putut verifica independent rapoartele.

Ministerul rus al apărării a postat duminică pe aplicația de mesagerie Telegram că 17 drone au fost distruse în regiunea rusă de sud, Krasnodar, patru în regiunea Moscova și restul în alte șase regiuni.

“Dronele au fost neutralizate, dar a izbucnit un incendiu ca urmare a căderii unuia dintre dispozitive,” a declarat sediul operațional al regiunii Krasnodar din sudul Rusiei pe Telegram.

Incendiul de la rafinăria Slavyansk din Krasnodar a fost stins și nu au existat victime ca urmare a incendiului, cu toate că informațiile preliminare indicau că o persoană a murit de atac de cord, a declarat administrația.

Roman Siniagovskyi, șeful districtului administrativ Slavyansk, a declarat pe Telegram că muncitorii de la rafinărie au fost evacuați și nu există amenințări pentru zonele populate din apropiere ca urmare a incidentului.

Rafinăria Slavyansk, situată la aproximativ 70 km (45 mile) nord de Krasnodar, procesează aproximativ 4,5 milioane de tone metrice de țiței pe an, producând în principal combustibil pentru export, dar vinde și benzină pe piața internă.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat că nu au fost raportate victime sau pagube în urma dronelor doborâte deasupra a trei districte din apropierea Moscovei.

La nord de Moscova, patru drone au fost distruse deasupra regiunii Iaroslavl, fără a fi raportate pagube sau răniți, a declarat guvernatorul Mihail Evraev pe Telegram.

În regiunea de frontieră Belgorod, un atac cu patru drone lansate din Ucraina a avariat liniile de electricitate și de gaz într-un sat, a declarat guvernatorul Viaceslav Gladkov.

Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele ruse au doborât, de asemenea, 12 rachete lansate duminică din Ucraina spre regiunea Belgorod.

În timp ce Rusia se confruntă cu atacuri din Ucraina, armata Kievului a declarat duminică că atacurile aeriene rusești au avariat întreprinderi agricole și au distrus mai multe clădiri industriale în portul Odesa de la Marea Neagră în cursul nopții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel