Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a anunțat oficial că va anexa patru teritorii ale Ucrainei. Vladimir Putin va semna astăzi tratatele
WhatsApp
Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, va semna vineri tratatele privind anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, a anunţat joi Kremlinul, transmit agenţiile de presă internaţionale.

„Ceremonia de semnare va avea loc mâine (vineri - n.r.)”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă telefonică zilnică. Peskov a adăugat că ceremonia va avea loc în Sala Sfântul Gheorghe din Marele Palat al Kremlinului la ora locală 15:00 (12:00 GMT), potrivit EFE.

Vor fi semnate acorduri „cu toate cele patru teritorii care au organizat referendumuri şi au făcut solicitări corespunzătoare părţii ruse”, a precizat Peskov.

Peskov a mai anunţat că Putin va susţine tot vineri un „amplu discurs”, după ceremonia de semnare a tratatelor de anexare şi se va întâlni cu administratorii regiunilor ucrainene numiţi de Moscova, conform AFP.

 

Referendumuri ilegale organizate de Rusia în Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie



Liderii celor patru regiuni separatiste controlate de Rusia în Ucraina s-au deplasat încă de miercuri seară la Moscova pentru această ceremonie, după referendumurile ilegale organizate de Rusia în Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, considerate adevărate „simulacre” de Kiev şi Occident.

Decizia lui Putin de a încorpora în teritoriul Rusiei cele patru regiuni ale Ucrainei înseamnă că Moscova va anexa zone ample din estul şi sudul ţării vecine, reprezentând circa 15% din întregul teritoriu ucrainean, notează Reuters.

 

Vezi și 

 

Românii se așteaptă la un nou val de refugiați după referendumurile de anexare la Rusia a unor teritorii din Ucraina: „Cifrele vor crește în toate vămile”

 

Asociaţiile care activează în vămile româno-ucrainene fac planuri pentru a acoperi şi în timpul iernii nevoile persoanelor care vor căuta adăpost de războiul declanşat de Rusia şi caută personal specializat şi produse de strictă necesitate.

Preşedintele You Hub Association, Andreeas Novacovici, a declarat că se aşteaptă la un nou val de refugiaţi aşteptat după referendumurile de anexare la Rusia a unor teritorii din Ucraina.

El a arătat că toate Blue Dot-urile din România, centre de sprijin pentru copiii refugiaţi şi familiile lor, au început să pregătească planuri de intervenţie în situaţii de criză care s-ar putea amplifica în urma referendumurilor de anexare la Rusia a regiunilor separatiste Doneţk, Lugansk şi a teritoriilor ucrainene ocupate Herson şi Zaporojie.

„Cifrele vor creşte în toate vămile. Toţi colegii din Blue Dot-urile din ţară au fost avertizaţi, au fost rugaţi să pregătească planificări pentru iarnă şi pentru creşterea efectivelor atât în număr de personal, cât şi în număr de agenţii prezente fizic, pentru că vara asta activitatea s-a dispersat şi au rămas tot mai puţini cei care lucrează zilnic în vamă”, a menţionat Novacovici.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel