Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românul Mihai Sandu, noul campion al Austriei la jocul de table (backgammon)
WhatsApp
Un român, Mihai Sandu, este noul campion al Austriei la jocul de table (backgammon). Timp de două zile Campionatul Austriei la table a fost găzduit de Sportcenter Marco Polo din Floridsdorf. Un alt român, Florin Opriș, a câștigat un turneu de jackpot.

Sezonul 2020/21 nu a fost ușor pentru turneele de backgammon live, cu toate acestea, calificările pentru Masters au fost stabilite din 7 turnee fiecare. În acest an, Sportcenter Marco Polo din Floridsdorf a fost din nou gazda Campionatului Austriei timp de două zile.

Sâmbătă, după 6 runde, 16 jucători aveau deja trei înfrângeri la sfârșitul zilei. De data aceasta, nimeni din Tirol nu a reușit să ajungă în ziua a doua. Din Regiunea Sud, Mehrdad Tehrany, Robert Kreisl și, pentru prima dată, Andreas Sauseng au rămas în joc, iar din Regiunea Est, câștigătorul regiunii, Rainer Spörk, precum și Thomas Köb, Mihai Sandu, Rudolf Nowotny și Horst Zach au reușit să se califice.

Românul Mihai Sandu, noroc pur și îndemânare

 

În runda a șaptea, Horst și Rudolf au fost nevoiți să își ia rămas bun. Runda a opta a dus apoi în fazele decisive, cu meciuri interesante. Rainer Spörk, Thomas Köb și Robert Kreisl au fost eliminați în același timp, așa că, din păcate, nu a existat nicio pereche de patru jucători pentru meciurile finale. Cei trei jucători au fost nevoiți să joace un play-off pentru locul 4, iar Thomas Köb a fost cel norocos!

Dublul campion austriac Mehrdad Tehrany, tânărul debutant Mihai Sandu și Andreas Sauseng au rămas pentru meciurile pentru primele trei locuri. Dintre cei trei jucători, Mehrdad a fost eliminat, iar în această rundă a 9-a, românul Mihai Sandru a câștigat împotriva lui Andreas. Andreas Sauseng a obținut astfel un excelent loc 3, iar Mehrdad a jucat în finală pentru a cincea oară consecutiv! 

Mehrdad avea o singură înfrângere în acest moment - chiar în prima rundă împotriva lui Rainer. Mihai Sandu avea deja două înfrângeri. Însă românul a câștigat primul game final, astfel că s-a ajuns la un al doilea meci palpitant, pe care Mihai l-a câștigat în final în ultimul game cu 7:7.

Așadar, noul campion austriac la backgammon este Mihai Sandu!

 

Clasamentul se prezintă astfel:


1 Mihai Sandu

2 Mehrdad Tehrany

3 Andreas Sauseng

4 Thomas Köb

Un turneu cu jackpot jucat a fost câștigat de un alt român, Alin Opriș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel