Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românul care trimitea "pachete speciale" din Spania, cu firme de curierat, arestat preventiv 
WhatsApp
Individul care trimitea colete cu conținut ilegal din Spania a fost arestat preventiv. 
Germania. Cinci curieri români și-au „mărit salariul” cu 120.000 de euro din coletele pe care le livrau. Metoda prin care acționau

Un bărbat din Alba a ajuns în arest preventiv după ce a fost acuzat de trafic de droguri de risc și trafic internațional de droguri de risc. Potrivit anchetatorilor, în anul 2023, acesta ar fi organizat transportul unui colet din Spania către România, utilizând serviciile unei companii de transport. În coletul respectiv, bine ascunse printre produse alimentare, au fost găsite două pachete vidate ce conțineau aproximativ 800 de grame de cannabis, cantitate destinată vânzării pe piața neagră.

Operațiunea a fost coordonată de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din Alba Iulia, în colaborare cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Alba Iulia. Ancheta a scos la iveală faptul că între 26 noiembrie și 6 decembrie 2023, suspectul, în vârstă de 38 de ani, ar fi procurat și transportat drogurile din Spania, ascunzându-le în pachetul trimis prin firma de curierat.

Ce au găsit anchetatorii la suspect acasă

 

În urma unei percheziții efectuate recent, autoritățile au confiscat sume de bani considerabile, inclusiv 8.120 de lei, 1.000 de dolari și 770 de euro, care se presupune că provin din activități ilegale.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia au emis inițial un mandat de reținere pentru suspect, iar ulterior Tribunalul Alba a decis plasarea acestuia în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Intervenția autorităților a fost susținută și de jandarmii din Gruparea de Jandarmi Mobilă "Ștefan Cicio-Pop", care au asigurat sprijinul necesar pentru desfășurarea în condiții de siguranță a acțiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel