Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii veniți din Diaspora, revoltați: „Ni s-a spus să suportăm, dacă tot ne-a venit dorul de țară”
WhatsApp
Județul Vaslui nu mai face față numărului mare de români întorși din străinătate și se confrunta cu o lipsă acută de locuri pentru carantină. Sâmbătă noapte românii reveniți au făcut scandal pentru că au fost duși să înnopteze la Sala Sporturilor.
Foto ILUSTRATIV

Câteva zeci de persoane sosite în țară din tări afectate de pandemie au făcut un scandal monstru la Stadionul Muncipal din Vaslui, unde au fost conduse de autorități pentru a înnopta, potrivit vremeanoua.ro.

Autoritățile din Vaslui spun că nu mai există locuri de carantină, în condițiile în care proprietarii de hoteluri nu vor să colaboreze și să pună la dispoziție camere pentru românii care revin acasă, potrivit publicației.

 

„Doamnele de la DSP stau bine-mersi în mașină, în timp ce o fetiță de trei ani stă în frig”

 

„Au scos aparatele de cafea din sală, pentru a ne face nouă loc. E inuman să ne pună să dormim pe jos. Doamnele de la DSP Vaslui stau bine-mersi în mașină, în timp ce o fetiță de trei ani stă afară, în frig.

Ni s-a spus să suportăm, dacă tot ne-a venit dorul de țară.

Soția unui bărbat care este izolat cu noi a fost amendată pentru că ne-a adus apă.

Ni se vorbește foarte urât, la intimidare. Le-am transmis autorităților să ne plaseze în carantină la domiciliu, pe propria răspundere.

Nu ieșim din casă, nu intrăm în contact cu alte persoane, pentru că avem și noi familii și nu vrem să le expunem riscului. N-au fost de acord, iar la ora 22:30, ne-au luat pe 18 dintre noi cu un microbuz pentru a ne caza la o pensiune spre Bârlad.

Alte patru persoane au rămas la Sala Sporturilor, nu știm ce se va întâmpla cu ele”, a declarat pentru vremeanou.ro unul dintre vasluienii care s-au întors din străinătate.

Aseară alte 29 de persoane așteptau să fie preluate de autorități și distribuite spre locuri de carantină.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel