Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii se întorc în țară: Cozi imense la graniță. Erich Mocanu: „Sunt peste șase kilometri” - FOTO
WhatsApp
Aglomerație în vama Nădlac II. Românii care se întorc din străinătate stau la cozi kilometrice pentru a intra în țară. 
Românii se întorc în țară: Cozi imense la graniță. Erich Mocanu: „Sunt peste șase kilometri”

„Sunt peste șase kilometri de staționare la Nădlac II, intrare din Ungaria spre România. Pe harta Poliției de Frontieră este totul verde. În realitate... Noi stăm aici de vreo jumătate de oră și mai avem cred că vreo patru kilometri”, a spus pentru StiriDiaspora.ro, Erich Mocanu, fondatorul asociației AEBS, care luptă pentru drepturile românilor din Austria și Germania.

2. -imagine fara descriere- (romanii-se-intorc-in-tara-cozi-imense-la-granita--erich-mocanu-sunt-peste-sase-kilometri-2.jpg)

 

Ce spune Poliția de Frontieră

 

Astăzi, Poliția de Frontieră a anunțat: „Controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, precizează IGPF.

Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute”. 

 

IGPF: 11.515 cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

 

Un număr de 11.515 cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore, în scădere cu 5,2% faţă de ziua precedentă, a informat sâmbătă Poliţia de Frontieră.

Potrivit unui comunicat transmis de IGPF, în data de 1 iulie, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 111.843 persoane, dintre care 11.515 cetăţeni ucraineni, în scădere cu 5,2% faţă de ziua precedentă. Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.690 cetăţeni ucraineni, în scădere cu 12,7%, iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.171 cetăţeni ucraineni, în scădere cu 5,02%.

De la declanşarea acestei crize, în data de 24 februarie 2022, până la data de 1 iulie, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.390.512 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 1.412.887 ucraineni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel