Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii, printre europenii cei mai mulţumiţi de viaţa lor, în anul 2022 (Eurostat)
WhatsApp
Cetăţenii austrieci sunt europenii care în anul 2022 se declarau cei mai mulţumiţi în general de viaţa lor, iar cel mai puţin mulţumiţi sunt bulgarii, potrivit datelor publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Solicitaţi să-şi autoevalueze pe o scară de la 1 (foarte nemulţumit) la 10 (foarte mulţumit) nivelul de satisfacţie faţă de viaţă în general, austriecii au fost în frunte, cu 7,9 puncte, peste media europeană de 7,1.

Poziţia a doua a nivelului de mulţumire este împărţită de finlandezi, polonezi şi români, toţi cu un punctaj de 7,7. Urmează, la mică distanţă, belgienii şi olandezii, fiecare cu 7,6 puncte. Cel mai redus nivel al mulţumirii faţă de viaţă a fost observat în rândul bulgarilor (5,6 puncte), germanilor (6,5 puncte) şi grecilor (6,7 puncte). Italienii şi francezii sunt în jurul mediei europene, cu 7,2 şi, respectiv, 7 puncte.

În toate statele UE, cu excepţia Bulgariei, evaluarea medie a nivelului de satisfacţie este peste 6, aşadar majoritatea cetăţenilor europeni se declară mai degrabă mulţumiţi decât nemulţumiţi de viaţa lor.

Acest nivel de satisfacţie poate fi influenţat de factori precum vârsta, nivelul de educaţie, situaţia financiară şi familială proprie, precum şi de diversitatea experienţelor, opţiunilor, priorităţilor şi valorilor individuale, explică Eurostat. Acest indicator subiectiv al bunăstării cetăţenilor europeni este elaborat în cadrul statisticilor europene privind veniturile şi condiţiile de trai, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel