Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii pot lăsa mesaje online ce vor fi depuse la Zidul Plângerii din Ierusalim
WhatsApp
Ministerul Turismului din Israel pune la dispoziţia românilor un formular electronic pentru a lăsa mesaje la Zidul Plângerii. Într-o mobilizare de sărbători, Ministerul Turismului din Israel invită românii să lase online un mesaj ce va fi apoi depus la Zidul Plângerii din Ierusalim chiar de echipa Ministerului.
zidul_plangerii_israel

Românii de pretutindeni pot completa un formular online. Mesajele vor fi puse în Zidul Plângerii până la finalul anului şi întregul proces va fi filmat. Evenimentul face parte dintr-o campanie organizată de Ministerul Turismului din Israel care îşi propune să aducă speranţă în inimile românilor pe timpul acestei pandemii globale, care a impiedicat inclusiv pelerinii creştini să viziteze Ţara Sfântă.

Un simbol al celor 3 religii ce îşi au locuri de rugăciune şi pelerinaj în Ierusalim, Zidul Plângerii este un segment relativ mic al unui zid de susţinere mult mai lung, cunoscut ca „Zidul de Vest”. Zidul a fost iniţial ridicat ca parte a extinderii celui de-al doilea templu evreiesc început de Irod cel Mare, într-o zonă cunoscută de evrei şi creştini ca Muntele Templului. Zidul are o importanţă religioasă pentru musulmani, evrei si creştini deopotrivă, scrie adevarul.ro

Pentru creştini, importanţa Zidului este dată de apropierea de locurile sfinte pentru creştinătate şi de Biserica Sfântului Mormânt. Israelul continua să aibă graniţele închise, dar semnale pozitive vin din partea autorităţilor o data cu începerea campaniei naţionale de vaccinare. La Zidul Plângerii vizitele se fac cu respectarea distanţării sociale, purtarea maştilor de protecţie şi cu limitarea numărului de credincioşi care au acces la zid.

Formularul online este disponibil AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel