Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii, în topul șomerilor din Austria, alături de sirieni, turci și sârbi
WhatsApp
Românii se află în topul șomerilor străini din Austria, fiind depășiți în acest clasament doar de sirieni, turci și sârbi. 
Numărul șomerilor români din Austria e în creștere (Foto: Freepik)

Numărul persoanelor care se află în căutarea unui loc de muncă, fără a deține cetățenia austriacă, a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani. În prezent, sirienii se află în fruntea acestui clasament. Românii ocupă locul 5, cu un total de 10.027 de persoane înregistrate în luna august 2023, scrie publicația austriacă Heute

Aceștia au consemnat o creștere semnificativă de 8,1%, comparativ cu anii precedenți. În cadrul totalului șomerilor, românii reprezintă 3,1%.

Numărul total al șomerilor în Austria se ridică la 320.760. Datele relevante ale pieței muncii arată că aproape 42% dintre cei aflați în căutarea unui loc de muncă, adică 133.496 de persoane, nu sunt cetățeni austrieci. În septembrie 2015, ponderea acestora era de aproximativ 28%.

Conform raportului, sirienii se clasează acum pe locul al doilea în privința șomajului, după austrieci (58%, inclusiv participanții la cursuri de formare). La ultima raportare, 21.912 depindeau de asistența AMS, reprezentând aproape șapte la sută din totalul șomerilor. Aceștia sunt urmați de turci (12.768 de persoane sau 4,0%), sârbi (10.457 sau 3,3%) și români (10.027 sau 3,1%).

Rata șomajului în funcție de naționalitate este, de asemenea, monitorizată lunar.

Cele mai recente cifre sunt din august 2023, când rata șomajului pentru cetățenii austrieci a fost de 5,1%. Pentru sirieni, aceasta era de aproape 37%, pentru turci de 14%, iar pentru sârbi de aproximativ 19%. De asemenea, a fost peste medie pentru români (8,1%) și afgani (21%).

La nivelul tuturor naționalităților, rata șomajului a fost de 6,1% în august, mai scrie sursa citată. 

 

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel