Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nou val de români BLOCAȚI la frontiera cu Ungaria: "Au închis graniţa şi nu s-au ţinut de promisiune!"
WhatsApp
Tot mai mulţi români care doresc să se întoarcă acasă în aceste zile se lovesc de blocaje la graniţa dintre Austria şi Ungaria, deşi autorităţile române au cerut ţării vecine să pună la dispoziţie un coridor pentru a ajuta cetăţenii să tranziteze zona până acasă. Unii dintre români acuză că granița s-ar fi închis chiar mai devreme, deși "coridorul sanitar" ar fi urmat să le permită să treacă fronitera până la ora 5:00. 
captura video

Cititorii ŞtiriDiaspora.ro continuă să trimită mesaje şi imagini cu situaţia de la vama Ungariei.

Câteva zeci de români care se întorceau din Olanda cu trenul au fost opriţi şi daţi jos din tren la punctul de frontieră azi-noapte şi nu au primit niciun răspuns concret de la Ambasada Austriei.

"Cer ajutorul pentru un grup de romani care se întorceau cu trenul din Olanda spre casa. Au fost opriți și coborâți din tren la granița Austria - Ungaria. Ei acum sunt pe drumuri acolo autorități nu le oferă nici o soluție. Au sunat și la Ambasada României în Austria și au primit răspunsul ca nu au fonduri și nu ii poate ajuta. Sunt disperaţi!", ne scrie o cititoare ŞtiriDiaspora.ro, care a menţionat că vărul său se află în grupul de români blocaţi în vamă de la ora 23:00.

 

Un alt român a transmis imagini video de la graniţa Ungariei, de pe autostradă, unde o coloană de maşini aşteaptă să tranziteze zona.

"Live azi 18.03.2020 la ora 8:50 din vama dintre Austria si Ungaria.

Andi este baiatul cu care am telefonat. El a spus ca a ajuns ieri seara 17.03.2020 la ora 21:00 la granita si a gasit 30 km de blocaj inainte de vama. Azi de dimineata la ora 4:10 Ungurii au inchis granita si nu s-au tinut de promisiune asa cum au promis ca la ora 5 vor inchide.

Deci ganditi-va cat de greu se trece, daca Andi de iei seara de la ora 21:00 nu a reusit sa treca la ungurii", a scris Erich Mocanu, pe pagina sa de Facebook.

Live azi 18.03.2020 la ora 8:50 din vama dintre Austria si Ungaria. Andi este baiatul cu care am telefonat. El a spus...

Publicată de Mocanu Erich pe Miercuri, 18 martie 2020
 
Autorităţile ungare au anunţat ieri că vor permite cetăţenilor români tranzitarea teritoriului Ungariei dinspre Austria în intervalul 17 martie, ora 21,00 - 18 martie, ora 5,00 (ora Ungariei), aceştia putând reveni în România pe traseele rutiere indicate de autorităţile de la Budapesta, urmând să fie redirecţionaţi către patru puncte de frontieră pentru intrarea în ţară: Nădlac 1, Nădlac 2, Borş şi Cenad.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), aceasta este o măsură unică, posibilitatea de tranzitare a Ungariei dinspre Austria, în vederea revenirii în România, fiind valabilă doar în acest interval.

Măsura a fost cerută de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, care a vorbit marţi cu omologului său ungar, Peter Szijjarto, şi presupunea crearea de urgenţă a unui coridor umanitar care să permită tranzitul continuu prin Ungaria spre România al tuturor cetăţenilor români aflaţi în prezent la frontiera dintre Austria şi Ungaria.
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel