Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din străinătate se întorc în țară. Aglomerație în vămile din România
WhatsApp
Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează că luni au intrat în România, prin punctele de frontieră, 185.880 de persoane, dintre care 12.068 de cetăţeni ucraineni, în scădere cu 8,4% faţă de ziua precedentă.
Românii din străinătate se întorc în țară. Aglomerație în vămile din România

Potrivit unui comunicat transmis marţi, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, 357.900 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu 98.200 mijloace de transport.

Începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţară noastră 1.778.478 de cetăţeni ucraineni.

"În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi 'frontiera verde' - poliţiştii de frontieră au constatat 58 fapte ilegale (36 infracţiuni şi 22 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, iar valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 34.500 de lei", arată sursa citată.

 

PTF Nădlac II a fost cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei

 

Suntem în plin sezon estival, iar în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară. În acest sens, au fost dispuse măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport, prin suplimentarea personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, precum și deschiderea suplimentară a arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.

De asemenea, reprezentanții ITPF Oradea, ITPF Sighetu Marmației și ITPF Giurgiu sunt în contact permanent cu autoritățile de frontieră din Ungaria și Bulgaria, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

Astfel, în data 29.07.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 300.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 75.000 mijloace de transport.

PTF Nădlac II a fost cel tranzitat punct de trecere a frontierei, pe unde, în ultimele 24 de ore, aproximativ 90.500 de persoane (48.500 pe sensul de intrare și 42.000 pe cel de ieșire) au trecut frontiera (se lucrează pe 8 artere pe sensul de intrare și 8 artere pe cel de ieșire), constatându-se o creștere semnificativă față de data de 22.07.2022, când 38.500 de persoane au efectuat formalitățile de frontieră (23.500 pe sensul de intrare și 15.000 pe cel de ieșire).

Printre punctele de trecere a frontierei aglomerate în această perioadă menționăm și PTF Petea (jud. Satu Mare), de la frontiera cu Ungaria (se lucrează pe 5 artere pe sensul de intrare și 5 artere pe cel de ieșire), dar și PTF Giurgiu (se lucrează pe 5 artere la intrare și 5 artere la ieșire) și PTF Vama Veche ( jud. Constanța), de la frontiera româno - bulgară (o arteră intrare și 2 artere pe ieșire).

În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

Menţionăm că, la graniţa cu Bulgaria sunt operaționale 9 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la frontiera cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel