Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din diaspora, țepuiți de firmele de samsari care îi trimit la muncă: „Cine ne aude pe noi? Dumnezeu, atât!”
WhatsApp
Românii din străinătate sunt țepuiți din ce în ce mai mult de samsarii care îi trimit la muncă.
Foto ILUSTRATIV

Federica Cocioabă, o româncă stabilită în Italia, care se ocupă și de problemele conaționalilor a vorbit despre situația lor.

„Suntem uitați de Guvernul nostru și de Consulate. Mă confrunt zilnic cu situații grave cu persoane cărora le mor soții, care sunt dați afară în stradă, aduși de aceste firme care se ocupă cu adusul românilor și româncelor. Suntem foarte mulți!

În România mai este cât de cât un control, un formular de contract. Dar când ajung aici (n.r. - străinătate) este cu totul altceva! Sunt ca într-o închisoare. Atâta timp cât nu mai ai cum să comunici cu nimeni, nu mai ai prieteni, nu știi să vorbești limba, te îmbolnăvești între timp și pe ei nu îi interesează. Suntem un număr aici. Dacă acest număr cade, este un altul care îl înlocuiește. Nu interesează pe nimeni că nu ai un contract de muncă înregistrat pentru că acestea pot fi false. Nu îi interesează că nu poți să-ți faci un medic de familie, că nu știi să vorbești sau să prezinți situația ta.

Eu am 21 de ani de când sunt în Italia. Și eu m-aș fi întors acasă dacă ar fi fost o protecție a vieții noastre. Eu sunt supărată! În 21 de ani nu mi-au schimbat ideea. Nu putem continua și să spunem că s-au dat amenzi. E ușor să plătească amenzile cu banii pe care îi încasează pe pielea noastră și pe viața noastră”, a povestit Federica Cocioabă.

 

Românii din străinătate îi votează

 

„În campanii ne promit multe, iar românii din străinătate îi votează. Eu aș vrea să trăiesc în țara mea măcar un sfert de liniște din ce am aici în Italia. Să am niște drepturi pentru copii, o alocație, să nu mai fie lacrimi pentru copiii noștri... 

Cine ne aude pe noi? Dumnezeu, atât!”, a concluzionat românca.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link -> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel