Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din Austria pot primi înapoi 30 de euro din partea Netflix
WhatsApp
Netflix rambursează până la 30 de euro pentru clienții din Austria afectați de creșterile de preț ilegale din 2019 și 2020.  
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Mulți clienți austrieci ai companiei de streaming Netflix au primit o surpriză plăcută în căsuțele lor de e-mail: o promisiune de rambursare de până la 30 de euro. Aceasta vine ca urmare a unei înțelegeri între Camera Federală a Muncii (AK) și gigantul de streaming, după ce s-a constatat că anumite creșteri de preț din 2019 și 2020 au fost ilegale.

Clienții afectați de aceste creșteri de prețuri vor primi între 20 și 30 de euro. AK a certificat că majorările de preț au fost ilegale, iar Netflix a acceptat să ramburseze sumele pentru a soluționa disputa fără a ajunge în instanță. Pe site-ul său, Netflix confirmă autenticitatea rambursărilor, iar AK a făcut același lucru, atât prin intermediul rețelelor sociale, cât și pe propriul site web.

Procedură de rambursare 

 

Cei eligibili ar trebui să fi primit deja un e-mail cu instrucțiuni. Formularul de rambursare trebuie completat până la 14 august 2024, iar sumele vor fi transferate în conturile bancare în termen de 30 de zile de la această dată.

Există două opțiuni pe pagina de aplicație: cu sau fără un cod PIN. Codul PIN, trimis în e-mailul inițial, simplifică procesul de rambursare, necesitând doar câteva informații personale și detalii bancare. Cei fără un cod PIN trebuie să furnizeze dovezi suplimentare ale plăților efectuate, prin încărcarea extraselor bancare și a unei cărți de identitate.

Odată cu trimiterea formularului de rambursare, clienții renunță la alte pretenții legale în acest caz. În caz de neacceptare a rambursării, se poate intenta un proces individual, însă această procedură poate fi îndelungată, scrie Derstandard. 

Creșterile de preț contestate au avut loc în 2019 și 2020, când abonamentele standard și premium au fost majorate cu unu și respectiv doi euro pe lună. AK a considerat că aceste majorări nu au fost legale, determinând Netflix să accepte rambursarea sumelor pentru a evita procesele. Valoarea rambursată este mai mică decât suma plătită în plus la momentul respectiv, dar facilitează recuperarea unei părți din bani fără complicații legale.

------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel