Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Românii care nu au dovada unui test negativ Covid, reținuți la granița cu Bulgaria“: MAE, oficial despre anunțul care a alertat turiștii
WhatsApp
Pe un grup de pe o rețea de socializare au apărut, ieri, informații potrivit cărora românii care nu au dovada unui test negativ Covid nu au permisiunea de a trece granița în Bulgaria.
Sursa: Poliția de Frontieră

În contextul în care tot mai multe state impun restricții sau interdicții cetățenilor români, informațiile alarmante încep să-și facă loc în rândul cetățenilor români care au nevoie să tranziteze granițele României. 

Un ultim exemplu este cel semnalat pe un grup de Facebook, postare potrivit căreia românii care nu au dovada unui test negativ Covid nu au permisiunea de a trece granița în Bulgaria. Pentru a elucida orice urmă de îndoială, Ministerul Afacerilor Externe a dat clarificări cu privire la acest aspect, la solicitarea Știri Diaspora.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că cetățenii români care tranzitează sau intră pe teritoriul Bulgariei dinspre România nu trebuie să prezinte un test COVID-19 valabil, la acest moment neexistând o astfel de prevedere în legislația bulgară.

Cetățenii români trebuie, însă, să prezinte autorităților de sănătate publică de la frontieră o declarație pe proprie răspundere, prin care se obligă să respecte măsurile privind limitarea răspândirii COVID-19, introduse pe teritoriul Republicii Bulgaria, și prin care confirmă că au luat cunoștință de riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19“, se arată în răspunsul MAE.

Declarația pe proprie răspundere de intrare în BULGARIA

 

Amintim că autoritățile bulgare au anunțat, în cursul zilei de 6 iulie 2020, că situația de urgență epidemiologică urmează să fie prelungită până la 31 iulie 2020. Declarația pe proprie răspundere pentru a intra în Bulgaria este disponibilă pentru descărcare  -> AICI. 

 Declarația de intrare pe teritoriul Bulgariei și alte informații cu privire la condițiile de călătorie în acest stat sunt disponibile la link-ul: https://www.mae.ro/node/51904. Totodată, la secțiunea „Atenționări de călătorie - COVID-19” pot fi accesate informații privind măsurile adoptate de către alte state, în contextul pandemiei de COVID-19, acestea fiind disponibile la următorul link: http://www.mae.ro/node/51759“, se arată în răspunsul MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: 00359 2 9733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: 00359 879 440 758.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel