Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii care au murit în timp ce treceau ilegal granița SUA, repatriați: Durere fără margini și lacrimi pentru Florin, Monalisa și cei doi copii ai lor
WhatsApp
O familie de români s-a înecat în Quebec, în timp ce ar fi încercat să treacă ilegal graniţa din Canada în Statele Unite, la sfârșitul lunii martie. Florin Iordache, în vârstă de 28 de ani, soția sa, Cristina Monalisa Zenaida Iordache, și copiii lor foarte mici - Evelin de doi ani și Elyen de un an - și-au pierdut viața în apele înghețate. Ieri, cei patru români au fost aduși acasă, pentru a fi înmormântați.

Alături de corpurile neînsuflețite ale celor patru români au mai fost găsite alte patru persoane decedate, o familie din India. Florin Și Zenaida erau din Craiova, iar minorii aveau pașapoarte canadiene. Au riscat să treacă granița către SUA pentru a ajunge la fratele lui dar și pentru că altfel urmau să fie deportați. La aflarea tristei vești, reprezentanți ai comunităților rrome din județele Dolj și Vâlcea s-au mobilizat, inclusiv pe rețele de socializare, pentru a strânge banii necesari repatrierii trupurilor neînsuflețite.

2. -imagine fara descriere- (romani-morti-canada-blur.PNG)

Ieri, cei patru membri ai familiei Iordache - Florin (28 de ani), soția sa, Cristina Monalisa Zenaida și copiii lor foarte mici - Evelin de doi ani și Elyen de un an - au ajuns la Craiova, unde urmează să fie înmormântați. Sute de persoane s-au adunat pentru a-și lua rămas bun de la familia Iordache. Pentru unele dintre rudele lor durerea a fost prea mare, fiind necesară intervenția serviciului de Ambulanță.

 

Vezi mai multe: Ei sunt românii care au murit în timp ce treceau ilegal granița SUA: "Urmau să fie deportați. Nu voiau să-și vadă copiii trăind o viața mizerabilă în România"

 

Soții Iordache erau din Craiova și se stabiliseră, de patru ani, în zona Scarborough a metropolei Toronto. Munceau la o fabrică de vopsele, au povestit localnici care îi cunoșteau și apropiați. Au aplicat pentru azil, dar cererile lor au fost respinse, chiar dacă minorii, în vârstă de un băiat de un an și o fetiță de aproape trei ani, aveau pașapoarte canadiene, fiind născuți pe teritoriul statului nordamerican. Ar mai fi încercat de două ori să intre ilegal în SUA, fără succes, pe jos sau cu trenul. În ziua în care au încercat să traverseze frontiera cu barca unui cetățean canadian ar fi urmat să fie deportați.

Românii morți în timp ce traversau cu barca granița către SUA, din Canada, repatriați

 

A încercat, a plătit avocat ca să-i scoată acea deportare. N-a mai avut timp, pentru că deja deportarea trebuia să fie în 31, când a încercat să treacă în America. Fratele lui este în America şi părinţii lui sunt în Franţa. I-au găsit telefonul şi au văzut ultimele conversaţii cu fratele dânsului”, a declarant un amic al familiei, citat de Jurnalul Olteniei.

Peter Ivanyi, un avocat specializat în imigrație și refugiați îi cunoștea și spune că urmau să fie deportați, iar din disperare au recurs la acest gest. Avocatul Ivanyi îi cunoștea pe cei doi soți de când au ajuns în Canada, în 2018. Amândoi aveau 23 de ani și au făcut o cerere de azil atunci când au sosit cu avionul. 

 

Canada. O familie de români cu doi copii, găsită fără viață în Quebec. Numărul morţilor a urcat la opt. Justin Trudeau: „O situație sfâșietoare!”

 

Fiecare decizie pe care a luat-o a fost motivată de dorința de a nu se întoarce în România și de a-și vedea copiii trăind viața mizerabilă pe care el și alți romi sunt forțați să o îndure. A fost pur și simplu motivat de dragostea pentru copiii săi“, spune avocatul Peter Ivanyi despre Florin Iordache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
RadioDCNews.ro
07 dec 2023, 20:03
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
ParintiSiPitici.ro
10 dec 2023, 12:58
Spectacola.ro
08 dec 2023, 14:00
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
RadioDCNews.ro
07 dec 2023, 20:03
ParintiSiPitici.ro
10 dec 2023, 12:58
DCBusiness.ro
10 dec 2023, 17:44
Spectacola.ro
08 dec 2023, 14:00
DCMedical.ro
10 dec 2023, 10:46
DCNews.ro
10 dec 2023, 18:16
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
DCMedical.ro
10 dec 2023, 10:46
DCNews.ro
10 dec 2023, 18:16
DCBusiness.ro
10 dec 2023, 17:44
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55