Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii ar putea avea accesul RESTRICȚIONAT în Elveția: Referendum, pe 27 septembrie
WhatsApp
Pe 27 septembrie, elvețienii sunt chemați la urne pentru a vota un referendum care ar putea pune capăt liberei circulaţii cu UE. Din câte se pare, principala problemă a fost ca și în cazul Marii Britanii, exodul est-europenilor către locurile de muncă locale. 

Pe 27 septembrie, cetățenii din Elveția vor decide, prin referendum, dacă vor să pună capăt liberei circulații a persoanelor cu UE. Astfel, lucrătorii străini, printre care și românii, vor avea de întâmpinat dificultăți în a munci în continuare. Inițial,referendumul trebuia organizat în mai, însă a fost amânat dn cauza pandemiei de  coronavirus.

În urma unui alt referendum, desfăşurat în anul 2001, elveţienii au respins şi începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Totuşi, Elveţia a aderat la spaţiul de liberă circulaţie Schengen şi a încheiat cu UE mai multe acorduri bilaterale pentru liberalizarea comerţului. 

Dacă inițiativa este acceptată, Consiliul federal trebuie să revoce acordul privind libera circulație a persoanelor în termen de 12 luni prin negocieri cu UE. Dacă acest lucru  eșuează, Consiliul federal trebuie să rezilieze unilateral acordul în termen de 30 de zile. În acest caz, se va aplica clauza de ghilotină: Celelalte șase acorduri bilaterale  vor fi anulate automat. Inițiativa interzice, de asemenea, Elveției să intre în noi obligații de drept internațional care acordă străinilor libertatea de circulație.

Pe 27 septembrie 2020, alegătorii elvețieni vor vota cinci propuneri

 

Decret federal privind achiziționarea de noi avioane de luptă

Inițiativa populară „Pentru imigrație moderată (inițiativă de limitare)”

Modificare a Legii vânătorii

Modificare a Legii federale privind impozitele federale directe

Modificare a Legii privind compensarea veniturilor

Iniţiat de Partidul Poporului, o formaţiune politică eurosceptică, referendumul reflectă neliniştea elveţienilor faţă de afluxul de străini, care reprezintă aproape un sfert din cei 8,5 milioane de locuitori ai Elveţiei.


 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel