Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România și Spania sărbătoresc 143 de ani de relații diplomatice: „Sufletul relațiilor bilaterale este comunitate românească din Spania”
WhatsApp
Ambasada României în Spania sărbătorește duminică, 23 iunie, 143 de ani de relații diplomatice între România și Regatul Spaniei, anunțând acest moment important printr-o postare pe Facebook. 
România și Spania sărbătoresc 143 de ani de relații diplomatice: „Sufletul relațiilor bilaterale este comunitate românească din Spania”

Mesajul ambasadei a subliniat semnificația deosebită a acestei aniversări, considerând-o un motiv de bucurie și recunoștință pentru ambele națiuni.

„În această zi cu o însemnătate deosebită, comemorarea a 143 de ani de relații diplomatice între România și Regatul Spaniei reprezintă un motiv de bucurie și recunoștință. De-a lungul a mai bine de un secol, am împărtășit momente de colaborare și sprijin reciproc, înfruntând împreună provocări și sărbătorind numeroase reușite. Această relație a fost esențială pentru dezvoltarea și progresul țărilor noastre, îmbogățindu-ne istoria și identitatea”, se arată în mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei României în Spania.

Relațiile bilaterale dintre România și Spania s-au consolidat de-a lungul timpului, fiind marcate de conexiuni culturale, economice și politice care au contribuit la aprofundarea cooperării dintre cele două țări în diverse domenii de interes comun, atât la nivel bilateral, cât și european și multilateral. Ambasada a evidențiat faptul că România și Spania sunt astăzi doi parteneri mai apropiați ca niciodată, susținând și promovând aceleași valori în cadrul Uniunii Europene și NATO.

 

„Sufletul relațiilor bilaterale rămâne marea comunitate românească din Spania”

 

Un aspect esențial al relațiilor bilaterale îl reprezintă comunitatea românească din Spania, care, prin contribuția sa semnificativă, dă vitalitate parteneriatului strategic dintre cele două țări. „Sufletul relațiilor bilaterale rămâne marea comunitate românească din Spania care, prin contribuția sa inegalabilă, dă vitalitate parteneriatului nostru strategic”, a mai transmis ambasada.

Ambasada României în Spania și-a reafirmat angajamentul de a continua să lucreze împreună cu partenerii spanioli la construirea unui viitor comun bazat pe respect reciproc, solidaritate și cooperare, în sprijinul cetățenilor ambelor națiuni.

„Ne reafirmăm angajamentul de a continua să lucrăm împreună la construirea unui viitor comun bazat pe respect reciproc, solidaritate și cooperare, intensificând legăturile bilaterale, în sprijinul cetățenilor noștri. Dorim ca această prietenie să dăinuie mulți ani de acum înainte, fiind un exemplu de bună conviețuire și colaborare pentru restul lumii!”, se menționează în încheierea postării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel