Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România s-a calificat la turneul final al Cupei Mondiale de Polo după 13 ani
WhatsApp
România a reușit să se califice după 13 ani la turneul final al Cupei Mondiale, în urma unei serii de patru victorii, trei în grupe și una în semifinale, informează Agerpres.
România s-a calificat la turneul final al Cupei Mondiale de Polo după 13 ani / Foto: Facebook

Echipa masculină de polo pe apă a României s-a calificat la turneul final al Cupei Mondiale de polo pe apă masculin FINA 2023, după ce a învins China, duminică, în semifinalele turneului intercontinental de la Berlin, cu scorul de 18-9 (5-1, 5-1, 5-1, 3-3, 5-4).

 

 



Jucătorul meciului cu China a fost Andrei Neamțu, care a marcat 3 goluri. Au mai marcat: Vlad Georgescu 3 goluri, Levente Vancsik 3, Matei Luțescu 2, Tudor Fulea 2, Victor Antipa 2, David Bota 1, Andrei Prioteasa 1, Francesco Iudean 1, Andrei Țepeluș 1. Pentru învinși, au marcat Chufeng Zhang 4 goluri, Jinpeng Zhang 2, Zhongxian Chen 2, Yu Liu 1.

Evenimentul final al Cupei Mondiale de polo pe apă masculin FINA 2023 are loc în perioada 30 iunie - 2 iulie la Los Angeles.

Câștigătoarea celeilalte semifinale dintre Germania și Kazahstan se va califica la turneul final.

Vezi și

 

România triumfă în deschiderea turneului de calificare la Cupa Mondială de la Berlin, obținând două victorii impresionante în prima zi

 

Vineri, Naționala de polo a României a avut un debut spectaculos în grupa A a turneului de calificare la Cupa Mondială, desfășurat în Berlin, obținând două victorii. Tricolorii au învins echipa Iranului și pe cea a Kazahstanului.

În primul meci al zilei, România a învins Iranul cu un scor categoric de 15-4, demonstrând superioritatea lor în fața adversarilor. Apoi, în cea de-a doua partidă, au învins echipa Kazahstanului cu un scor de 19-5, consolidându-și poziția în grupă.

În ultimul meci din grupa A, tricolorii se vor confrunta cu reprezentativa Noii Zeelande sâmbătă.

În grupa B se află echipele Chinei, Germaniei, Maltei și Africii de Sud, care vor lupta pentru un loc în etapa următoare a turneului de calificare.

Primele două echipe clasate în fiecare grupă vor juca între ele pentru a obține cele două locuri calificante la turneul final al Cupei Mondiale, care va avea loc în Los Angeles în perioada 30 iunie - 2 iulie. Până în prezent, echipele naționale ale Greciei, Ungariei, Italiei, Serbiei, Spaniei și Statelor Unite ale Americii s-au calificat deja pentru acest turneu.

Finalistele Cupei Mondiale de la Los Angeles vor obține și calificarea la Campionatul Mondial din 2024, iar primele patru echipe clasate acolo vor avea șansa de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel