Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România, în stare critică. Organizația Mondială a Sănătății vine să-i ajute pe medicii români
WhatsApp
Numărul cazurilor de infecții cu Covid a determinat Organizația Mondială a Sănătății(OMS) să vină în România. Țara noastră primește, deja, mai multe ajutoare din partea altor state, întrucât spitalele nu mai fac față pacienților cu forme severe de Covid.
Mărturie dramatică a unui bolnav de COVID: Simțeam că nu mai rezist, că nu mă mai pot agăţa de viaţă

Organizația Mondială a Sănătății vine în România, pentru a vedea în ce măsură poate fi ajutată în lupta cu pandemia Covid. Numărul cazurior noi este în continuă creștere. Până în prezent, țara noastră a primit ajutor constând în echipamente sanitare și medicamente de la Danemarca, Italia și Ungaria.

„Încercăm să vedem ce putem face ca să ajutam România. E devastatoare situația. Primul pas o sa fie o încercare de a vaccina pe toți cei care vor să se vaccineze. O să facem tot ce putem. Acum încercăm să găsim medicamente ca să le putem trimite în România”,a declarat doctorul . Dorit Nitzan, director de urgență la Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, la Antena 3.

Informația a fost confirmată și de medicul Alexandru Rafila, fost reprezentant al României la OMS.

”Da, am informații în acest sens. Am discutat cu directorul general al OMS și el și-a exprimat îngrijorarea față de situația din România. În ceea ce privește vaccinarea, luni va avea loc o teleconferință a celor de la INSP cu experții de la OMS”, a declarat Rafila, la Antena 3.

 

România în stare critică. OMS vine să ajute sistemul sanitar 

 

Până ieri, 16 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.445.714 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.468 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
1.231.401 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.239 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 236 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până ieri, 41.482 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Covidul face victime printre minori 

 

În intervalul 15.10.2021 (10:00) – 16.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 352 decese (194 bărbați și 158 femei). În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 18.361. Dintre acestea, 1.739 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 429 sunt minori, 394 fiind internați în secții și 35 la ATI. În ultimele 24 ore, peste 50 000 de români s-au imunizat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel