Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
'România este o echipă care se caută', a declarat antrenorul Adrian Ursea pentru presa elveţiană
WhatsApp
'România este o echipă care se caută', a declarat, pentru ziarul Le Matin, antrenorul Adrian Ursea, care a vorbit despre problemele din fotbalul românesc în ziua în care 'tricolorii' întâlnesc Elveţia, la Lucerna, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024

Le Matin aminteşte victoria Elveţiei în faţa României, cu 4-1, în faza grupelor Cupei Mondiale 1994. Actuala naţională a României 'este foarte, foarte departe de cea din 1994', a spus Adrian Ursea, care a fost jucătorul şi antrenorul mai multor echipe din Ţara Cantoanelor, iar acum o pregăteşte pe Etoile Carouge, în divizia a treia.

Adrian Ursea: 'România este o echipă care se caută'

 

'De mult timp e o diferenţă mare între Elveţia şi România', a adăugat fostul mijlocaş. 'România este o echipă care se caută. E complicat, pentru că de aproape treizeci de ani nu s-a mai lucrat deloc. Cei vechi, cei pe care îi cunoştea toată lumea, nu mai sunt de mult acolo şi cum nu s-a lucrat, fiindcă în România s-a crezut că e uşor, că totul va veni de la sine, sunt aşteptate rezultate care nu apar. La mijlocul anilor 90, fotbalul elveţian a devenit structurat şi organizat. Nu şi în România. Repet, nu s-a lucrat deloc. Iar pe deasupra, au fost multe probleme în fotbalul românesc. Dezorganizare, corupţie în campionat, o luptă pentru putere în federaţie, cu un preşedinte în funcţie foarte contestat, o lipsă de competenţă la toate nivelurile. De fapt, există doar iniţiative personale care ajută fotbalul românesc, ca academia lui Hagi, dar ea formează jucători mai ales de nivel naţional, nu mai buni', a spus Ursea.

'În ce priveşte valoarea sa intrinsecă, Elveţia este mult superioară României de astăzi. Dar atenţie: fotbalistului român îi place să se revolte împotriva celor mai bune echipe. Dacă aş fi Elveţia, aş fi totuşi puţin precaut. România este pe locul doi în clasament, o calificare la EURO 2024 ar atenua fără îndoială criticile. Chiar dacă problema ar necesita mai mult decât atât pentru a reveni pe drumul cel bun', a continuat el.

Meciul Elveţia - România are loc pe 19 iunie, de la ora 21:45, pe Stadion Swissporarena din Lucerna, titrează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel