Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România a mințit UE cu privire la deficit. Cîțu: "Se închid ochii la un asemenea derapaj?"
WhatsApp
România ar fi mințit Comisia Europeană cu privire la deficit, raportând unul mai mic decât cel real. 
Mecanismul de cooperare și de verificare pentru România şi Bulgaria, închis oficial de Comisia Europeană. Sursa foto: freepik.com

Pentru 2024, deja deficitul a atins 2.3% din PIB și este abia primul trimestru al anului. 

"Au apărut informații care arată că ținta de deficit pentru 2024 a fost depășită cu aproximativ 36,4 miliarde lei sau 2.3% din PIB. Comisia Europeană a calculat un deficit bugetar de aproximativ 6,7% din PIB vs. 5,9% din PIB cât a calculat România. Ținta oficiala este de 4,4% din PIB. Cine răspunde? Unde sunt instituțiile statului care au grijă de banul public?Cu agențiile de rating ne-am lămurit. Nu au "văzut" criza din 2008 și se pare că nu văd nici dezastrul din România. Dar Comisia Europeană de ce închide ochii la un asemenea derapaj? Nu a învățat nimeni nimic la Bruxelles din criza prin care a trecut EU din cauza Greciei? Dar cel mai important, cum vrea CE să i se respecte directivele când le încalcă singură? Și astfel de decizii duc la creșterea euroscepticismului!" a scris Florin Cîțu pe Facebook. 

Urmează noi tăieri?

 

Comisia Europeană are estimări pentru 2024 ce duc deficitul României la peste 6,5% din PIB, în timp ce Consiliul Fiscal consideră că acesta va fi în jur de 6,4% din PIB, dacă nu se va recurge din nou la o tăiere drastică a cheltuielilor de capital, se arată în Raportul de analiză a convergenţei "România - Zona Euro Monitor" nr. 15/2024 - "Europa şi pierderea dividendului păcii".

Guvernul României a mărit deja substanțial taxele IMM-urilor din România, dar se pare că din 2025 va urma ceva și mai rău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel