Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Români plecați la „specializare“ în Germania: Spargeri pe bandă rulantă la benzinării și iahturi
WhatsApp
Un tânăr din Constanța a plecat la ”muncă” în străinătate, însoțit de alți conaționali, unde au plănuit o „gamă diversă“ de spargeri.
Foto ILUSTRATIV

Unul dintre ei, Daniel P. a fost prins și arestat la Hamburg,  după care și-a făcut pierdută urma și a revenit la Constanța, unde a fost depistat de oamenii legii. Tânărul este acuzat că a golit două iahturi.

În cauză, s-a reținut că, în urmă cu câțiva ani, în timp ce se aflau în orașul Hamburg, Germania, Daniel P. împreună cu o altă persoană, prin efracție, au sustras de la bordul a două iahturi mai multe aparate, două televizoare, un înregistrator grafic, un motor extern, un dispozitiv pentru localizare pești și aparatură, cauzând un prejudiciu total de aproape 11.000 de euro.

De asemenea, în baza unei înțelegeri prealabile, împreună cu alți participanți, în timp ce se aflau la Hamburg, au încercat, fără succes, să sustragă bunuri, prin efracție dintr-un chioșc, dintr-o curățătorie și dintr-o benzinărie. 

Pentru aceste infracțiuni și tentative, românul a fost judecat de Tribunalul de Primă Instanță și Secundară din Hamburg și apoi  eliberat provizoriu din detenția preventivă, după care nu s-a mai prezentat la procedurile ulterioare, sustrăgându-se judecății.

„La data de 23.06.2020, individul a fost depistat de către lucrătorii de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigații Criminale și a fost condus la sediul, pentru a fi prezentat procurorului, în baza mandatului european de arestare emis de autoritățile judiciare germane. Prezentă în fața instanței de judecată, persoana solicitată nu și-a exprimat consimțământul de a fi predată autorităților judiciare din Germania“, potrivit Replica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel