Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Români, în mijlocul incidentului șocant din Berlin: „Era acolo unde am luat noi masa aseară“
WhatsApp
Autorul incidentului rutier din Berlin a fost plasat în arest preventiv, miercuri după-amiază, după ce autorităţile germane au găsit o scrisoare de revendicare a atacului cu vehicul. O profesoară, care era cu elevii ei, a fost ucisă, și mai multe persoane rănite, dintre care șase grav. Mai mulți români au fost în mijlocul mulțimii din Berlin.
leul este cautat

"Nu este vorba în niciun caz de un accident. Este vorba de un individ care a comis un atac, avem de-a face cu un criminal", a declarat un membru al comisiei de investigaţie.

În maşina cu care a fost comis atacul a fost găsită o scrisoare de revendicare, au afirmat surse citate de publicaţia Bild. La nivel oficial, Poliţia nu a confirmat găsirea mesajului de revendicare şi nu a fost declanşată nicio anchetă în materie de terorism.

Șoferul, un bărbat de 29 de ani, a fost arestat. Deocamdată nu este clar dacă a fost un accident sau un atac deliberat. Printre martorii îngroziți s-au aflat și câțiva români.

Români, în mijlocul incidentului șocant din Berlin

 

Totul s-a petrecut dimineața, în jurul orei 10:30, pe o stradă aglomerată cu multe magazine și terase, din vestul Berlinului.

Martorii spun că mașina a virat brusc de pe șosea, a intrat pe trotuar, unde a lovit mai mulți trecători și s-a izbit de vitrina unui magazin de cosmetice.

Româncă: „Lumea a fost șocată. O zonă foarte centrală, cu multe magazine, foarte mulți turiști.”

A murit, potrivit cotidianului german Bild, o profesoară, care era în zonă cu un grup de elevi. Cel puțin cinci dintre cei răniți sunt în stare gravă.

„Am văzut o persoană decedată în mijlocul străzii, acoperită. Era acolo unde noi am luat cina, aseară. Am văzut și o femeie luată cu ambulanța. Apoi, păreau că încearcă să resusciteze pe altcineva“, a mai spus românca.

„Era acolo unde am luat noi masa aseară“

 

Adrian Sorin Mirea, locuitor Berlin: „Este una dintre zonele Berlinului foarte frecventată de turiști. Este în apropiere de principala arteră comercială de lux a Berlinului, în apropiere de celebra biserică, parțial dărâmată”, porivit Știrile Pro Tv.

Violeta Ramona Brăileanu, locuitor Berlin: „Întotdeauna sunt foarte mulți oameni acolo, e zona bine securizată de polițiști, chiar și îmbrăcați în civil.”

Mai ales că incidentul s-a petrecut aproape de principalul district comercial, scena atacului de la târgul de Crăciun, din 2016, când șoferul unui camion a intrat în mod deliberat în mulțime și a ucis 11 oameni.

Acum, potrivit martorilor, suspectul a încercat să fugă după incident, dar a fost prins.

Vezi mai multe: Incidentul rutier din Berlin, un act deliberat: „Un atac, avem de-a face cu un criminal“. Șoferul a fost arestat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel