Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Români, escrocherii în parcările din Germania: „Am nevoie de ajutor!”
WhatsApp
Doi români au fost prinși după mai multe escrocherii efectuate în parcarea B 45 dintre Hoffenheim și Sinsheim din Germania.

Cei doi români s-au prefăcut că nu au bani și că au rezervorul de benzină gol și au „cerșit” de la șoferi ajutor pentru presupusa lor călătorie. Pe baza unui pont de la un cetățean la postul de poliție din Sinsheim, cei doi conaționali au fost arestați de polițiști în jurul orei 15:00, ieri după-amiază, în parcarea B 45 dintre Hoffenheim și Sinsheim din Germania.

Cei doi români, în vârstă de 24, respectiv 29 de ani, și-au parcat mașina Audi A8 argintiu, cu număr de înmatriculare străin, în parcarea menționată și în parcarea dintre Zuzenhausen și Hoffenheim, și s-au prefăcut că au nevoie de ajutor urgent: bani pentru benzină pentru a-și continua călătoria. Ei le-au arătat șoferilor cărora le cerea ajutorul indicatorul de carburant din mașina lor, care indica aproape gol.

„Este posibil ca afișajul indicatorului de combustibil să fie manipulat”, susțin autoritățile.

 

Mai multe persoane le-au dat escrocilor români bani de benzină

 

Ambii români au declarat că nu vorbesc limba germană, iar comunicarea cu șoferii cărora le cereau „ajutorul” și inițial și cu polițiștii s-a desfășurat într-o engleză întreruptă. Cu toate acestea, în cadrul investigațiilor ulterioare, s-a dovedit că presupusele bariere lingvistice nu sunt corecte. Cei doi făptași locuiesc în Mannheim și Ludwigshafen și, după ce au fost mustrați de polițiști, au înțeles și „vorbeau deodată foarte bine limba germană”.

Polițiștii îi cercetează pe cei doi români, care au putut pleca acasă după controlul de identitate, pentru înșelăciune, printre altele.

În prezent, poliția presupune că alte persoane le-au dat escrocilor donații de benzină și le solicită martorilor și victimelor să contacteze secția de poliție din Sinsheim, telefon: 07261. 690-0.

În plus, polițiștii avertizează despre această înșelătorie a escrocilor cerșetori de bani de benzină.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel