Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Români acuzați de furturi bizare, în Belgia: Au dat iama în mai multe centre de echitație și au furat șeile cailor
WhatsApp
În luna octombrie a acestui an, unitățile speciale ale poliției federale belgiene au fost chemate să intervină pentru a-i prinde în flagrant pe hoții care au prădat mai multe centre de echitație. 

Tribunalul din Bruges a prelungit cu o lună arestul unui bărbat de 56 de ani din Mol, suspect într-o anchetă privind furtul de șei de cai. În același dosar, doi români rămân în arest.

În întreaga țară, mai multe grajduri de echitație s-au confruntat cu furturi de șei de cai în ultimele luni. Poliția Judiciară Federală (FGP) din Flandra de Vest a grupat faptele și a investigat timp de luni de zile pentru a face lumină asupra modului de operare. Ancheta a fost efectuată în Flandra de Vest pe baza a aproximativ nouă fapte răspândite în întreaga provincie.

Anchetatorii au constatat că infracțiunile au fost comise de români fără domiciliu stabil. De obicei, banda mergea în prealabil în recunoaștere și apoi lovea noaptea. Prada era apoi transferată aproape imediat la o școală de echitație din provincia Antwerp. Probabil că șeile furate erau apoi comercializate în străinătate.

Șeile furate, „livrate“ într-un singur loc

 

În cursul nopții de marți 10 spre miercuri 11 octombrie, unitățile speciale ale poliției federale au fost chemate să intervină pentru a-i prinde în flagrant pe unii suspecți. În acest proces, doi bărbați români în vârstă de 38 și 41 de ani au fost arestați în provincia Hainaut. Operațiunea a continuat în regiunea Kempen prin arestarea, de asemenea, a unor suspecți. Aceștia erau o femeie lituaniană în vârstă de 33 de ani și partenerul ei de 56 de ani din Mol. Aproximativ 150 de șei de cai și aproximativ 35.000 de euro în numerar au fost confiscate în locuința și în grajdurile lor de echitație.

După interogatoriu, cei patru suspecți au fost arestați de către judecătorul de instrucție din Bruges. Marți dimineață, camerele au decis ca suspecții să rămână în închisoare cel puțin încă o lună. Suspecții români rămân, de asemenea, în arest preventiv. Partenerul său lituanian, însă, a fost eliberat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel