Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românca ucisă şi aruncată în tomberon nu poate fi adusă acasă. Familia Alinei, apel disperat: "Ni s-a spus cât costă"
WhatsApp
Familia Alinei Mocanu, românca de 34 de ani ucisă şi aruncată la tomberon din Spania de către iubitul său olandez, încearcă din răsputeri să o aducă acasă pentru a o putea înmormânta. Rudele sale nu îşi permit să îi repatrieze trupul şi cer ajutor. Până acum, nu au reuşit să strângă niciun ban.
sursa foto: levante-emv.com

Echipa ŞtiriDiaspora.ro a luat legătura cu familia femeii după apelul disperat lansat pe reţelele de socializare. Au aflat tragica veste de pe internet şi de la cunoscuţi.

"Sunt şi eu plecată în străinătate la muncă. Din nefericire, am aflat ştirea de pe un site. Noi nu am ştiut. Nici familia în ţară. Familia în ţară a aflat de la un cunoscut comun din acea zonă unde se afla ea. Eu sunt verişoară cu ea", a declarat Marilena Geageac, pentru ŞtiriDiaspora.ro.

 

Familia Alinei cere ajutor pentru repatrierea trupului

 

Au încercat să ceară ajutor de la Ambasada României în Spania, care le-a spus doar cât ar costa repatrierea Alinei. Până acum, nimeni nu a răspuns strigătului de ajutor şi mai mult, fiecare zi în care trupul româncei este ţinut la morgă trebuie plătită.

"Când au sunat la ambasadă, li s-a spus că ar fi vorba cam de 10 mii de euro. Din păcate, nimeni nu ne-a ajutat cu nimic. Ni s-a spus cam de ce sumă avem nevoie si ni s-a spus că pentru fiecare zi care trece şi ea e ţinută acolo, la morgă, trebuiesc nişte bani, că nu o pot ţine fără plată".

Familia a deschis un cont pentru donaţii pentru a o putea repatria pe Alina: ES7731870223824545091219 BANCA CAJA RURAL DEL SUR SPANIA.

 

Copilul Alinei, dispărut fără urmă după moartea mamei

 

Mai mult, problemele familiei s-au înrăutăţit după moartea Alinei. Băiatul ei de 14 ani a dispărut fără urmă de acasă după ce ar fi aflat teribila veste. Vezi aici toată ştirea.

Consiliul Local al Teulada Moraira a decretat ziua de miercuri, 19 februarie,  zi oficială de doliu pentru românca ucisă de iubitul olandez de 59 de ani. Alina Mocanu avea 34 de ani, era mama a doi copii și a sfârșit cu gâtul tăiat și aruncată la gunoi de bărbatul cu care avusese o relație.

Sute de oameni au ieșit astăzi în stradă pentru a ține un minut de reculegere în memoria Anei Mocanu, românca de 35 de ani ucisă de bărbatul cu care avusese o relați tumultuoasă. Alina avea doi copii, dintre un fiu, de 14 ani, care au rămas acum fără mamă. Ea era din Satnoeni, comuna Dichiseni, județul Călărași.

Ambasada României din Spania a reacţionat ieri, prin intermediul Facebook, și a făcut un apel către toți românii ce locuiesc în această țară, reamintindu-le să anunțe orice act de violență domestică, pentru a preveni astfel de cazuri.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel