Urmărește dezbaterea live
Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă ucisă de fostul iubit în Italia. Agresorul a fost condamnat la 19 ani de închisoare
WhatsApp
O tragedie cutremurătoare a avut loc în orașul Tombolo, Italia, unde Liliana Cojita, o româncă în vârstă de 55 de ani, a fost sufocată de fostul său iubit, Youssef Maid, cu care împărțea un apartament. 
Româncă ucisă de fostul iubit în Italia. Agresorul a fost condamnat la 19 ani de închisoare

Crima s-a petrecut în urma unei dispute violente care s-a sfârșit cu moartea femeii. Bărbatul s-a predat imediat după comiterea crimei și a fost condamnat la 19 ani de închisoare, conform presei străine.

Liliana Cojita s-a născut pe 1 noiembrie 1967, în România, și se mutase în Tombolo cu aproximativ șase luni înainte de tragicul eveniment, pentru a fi mai aproape de sora sa, care locuiește în localitatea Onara, împreună cu familia. Liliana, aflată într-o perioadă de dificultăți personale, inclusiv de sănătate, se stabilise în apartamentul de pe via Vittorio Veneto, împreună cu alți colegi de apartament, printre care și Youseef Maid, fostul său iubit, dar și un muncitor italian și un spălător de vase chinez. Ucigașul, în vârstă de 35 de ani, se afla acolo ca oaspete temporar.

 

Certurile frecvente au dus la o crimă violentă

 

În ziua fatidică, cei doi s-au certat violent din motive aparent banale. Bărbatul, în mijlocul unei crize de furie, a recurs la violență extremă și a strangulat-o pe Liliana până când aceasta și-a pierdut viața. După ce a realizat gravitatea gestului său, Youssef Maid a părăsit apartamentul și s-a dus direct la cazarma carabinierilor din apropiere pentru a se preda. Potrivit relatărilor din proces, acesta a mărturisit ofițerilor că a ucis o femeie.

Femeia era cunoscută în comunitate ca fiind liniștită și cu o personalitate calmă. Deși era șomeră la momentul respectiv, Liliana încercase să-și refacă viața după relația tumultuoasă cu Maid. Relația lor, care a fost caracterizată în cadrul procesului drept „toxică”, s-a încheiat tragic odată cu această crimă brutală.

Potrivit martorilor și anchetatorilor, Maid și Liliana ar fi avut tensiuni constante în ultimele luni de coabitare. Cu toate acestea, nimeni nu s-ar fi așteptat la un deznodământ atât de violent. Bărbatul, originar din Maroc, și-a exprimat regretul profund pentru fapta sa, dar acest lucru nu a putut să schimbe soarta tragică a Lilianei.

 

Condamnare: 19 ani de închisoare

 

Judecătorii au luat în considerare circumstanțele în care s-a produs crima și mărturisirea promptă a lui Maid atunci când au decis condamnarea acestuia la 19 ani de închisoare. Avocații săi au încercat să obțină o reducere a pedepsei, invocând starea psihică afectată a inculpatului în momentul crimei, însă instanța a decis că gestul său nu poate fi iertat, chiar dacă regretul său a fost sincer.

Moartea Lilianei a șocat întreaga comunitate locală, care a rămas marcată de această tragedie. Familia femeii, în special sora sa, care locuiește în apropiere, este devastată de pierdere și a cerut dreptate pentru Liliana. Verdictul de 19 ani de închisoare aduce un oarecare sentiment de încheiere pentru cei apropiați, dar durerea pierderii unei vieți nu poate fi ștearsă.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel