Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă, moartă pe un pat de spital din Italia: „Ale încă are atâta nevoie de mama lui”
WhatsApp
O tânără româncă a murit sâmbătă, 7 mai, în Pistoia, regiunea Toscana din Italia. Daniela Iuliana Mihalcea, în vârstă de 40 de ani, a pierdut lupta cu o boală gravă.
Româncă, moartă pe un pat de spital din Italia: „Ale încă are atâta nevoie de mama lui” FOTO: captură lanazione.it

Doliu în Pistoia și nu numai pentru pierderea unei vieți tinere. Daniela Iuliana, cunoscuta de toți drept Giulia, a murit sâmbătă dimineață la spitalul San Jacopo după ce a luptat mult timp, și cu curaj, împotriva bolii grave care o lovise. S-a născut pe 14 mai 1982 la Galați, România. De câțiva ani lucrase ca traducător atât pentru parchete, cât și pentru instanțe.

Italia. Româncă, găsită moartă în pat, după mai bine de zece zile de la deces

Daniela Iuliana i-a lăsat în urmă pe partenerul ei Lorenzo și pe fiul ei în vârstă de șapte ani, Alessandro.

„Ai fost un partener de viață perfect, o mamă iubitoare și grijulie. Dispariția ta este o durere atât de mare încât crezi că nu vei mai putea continua. Dar așa cum m-ai învățat, lupta este necesară în viață și voi lupta pentru tine și pentru micuțul noastru Ale care încă are atâta nevoie de mama lui. Sunt mângâiat să știu că acolo unde te-ai dus nu vei fi niciodată singură pentru ca mama Tiziana va continua să aibă grijă de tine ca întotdeauna. Pentru totdeauna ai tăi, Lorenzo și Alessandro”, sunt cuvintele partenerului româncei.

Tânără româncă, moartă în Italia. Alexandra s-a căsătorit cu o săptămână înainte de a muri. A lăsat în urmă o fetiță de numai 3 ani

Părinții, Iordana și Ion și mătușa Mihaela au sosit în Italia din România. Casa de pompe funebre este amenajată la Misericordia di Montale, iar înmormântarea va avea loc mâinei, 10 mai, începând cu ora locală 15:30, în biserica Santa Maria Assunta din Santomato, acolo unde a locuit. 

 

Româncă din Italia, moartă în urma unei boli crunte

 

La finele lunii trecute, o altă româncă din Italia a murit în urma unei boli crunte. Comunitatea din localitatea italiană Strettoia deplânge moartea Angelei, în vârstă de 65 de ani. Cei care au cunoscut-o au numai cuvinte de laudă la adresa ei. 

Potrivit presei locale, întreaga comunitate din Strettoia, un cătun din provincia Lucca (Toscana), deplânge moartea Angelei Totu, care s-a stins din viață miercuri, 27 aprilie 2022. Potrivit sursei citate, femeia era măritată cu un bărbat italian, Roberto, și lasă în urma sa, de asemenea, și doi fii: Alessandro și Leonardo.

Angela se ocupa de foarte mulți ani de îngrijirea bisericii din Strettoia și era foarte cunoscută și apreciată de toți localnicii.

„În acești ultimi 12 ani, Angela a fost cea care a ținut biserica în picioare prin munca ei. Și chiar și înainte să ajung eu i-a asigurat același ajutor și lui don Oscar. Angela era generoasă, disponibilă să-și ofere ajutorul pentru orice lucru cât de mare sau mic, pentru binele satului, al bisericii noastre. Știa să brodeze, fiindcă avea o abilitate manuală rară și un talent incredibil, la fel cum știa să repare și încuietoarea unei uși. Moartea ei este o pierdere foarte dureroasă pentru Strettoia, dar lasă cu adevărat un gol, pentru că Angela era acolo mereu pentru toți”, a mai spus preotul, potrivit sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel