Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă, hotărâtă să revină în țară după 20 de ani în Germania: "Mi s-a luat, aici nici n-am unde să cheltuiesc banii. Așa cum e România, acolo vreau să trăiesc"
WhatsApp
O româncă din Germania spune că singura șansă de a scăpa din rutină și de a reuși să revii in România este să iei o hotărâre bruscă și să nu te mai amăgești singur.   

Nicoleta Gherasimoae, stabilită de 20 de ani în Germania spune că românii ajung să se păcălească singuri, stabilindu-și mereu noi obiective cu gândul că la un moment dat vor reveni în țară, acolo unde se simt de fapt cel mai bine.

"Am ajuns la concluzia că dacă nu pleci din Germania spontan, așa de azi pe mâine, să spui stop, n-o să pleci niciodată. Sau o să pleci, dar foarte greu, sau foarte târziu. Nu așa se face. Ți-a venit gândul? Ți-a ajuns cuțitul la os? Pune mâna și pleacă. Fă-ți bagajele, dă-ți demisia, stai cele trei luni sau cât trebuie să stai la muncă și apoi pleacă acasă la tine, acolo unde te trage sufletul, inima, acolo unde crezi că ești aproape de Dumnezeu. Nu mai sta! Pentru că așa mereu se ivește una și cealaltă: ba e jobul, ba mai trebuie să stau puțin, ba că n-a împlinit copilul 18 ani. Ajungi să te îmbolnăvești psihic. Ia o hotărâre, nu o regreta niciodată. Înarmează-te cu putere și răbdare și pleacă. Pleacă acolo unde dorește sufletul tău. Du-te în țărișoara ta, acolo unde ți-e drag să trăiești, acolo unde ți-e gândul de fiecare dată, de acolo de unde nu vrei să mai pleci," spune aceasta. 

Hotărâtă să revină în România: "Vreau să-mi întâlnesc familia"

 

Totodată, Nicoleta este de părere că și dacă ajungi să pui bani deoparte, în Germania nu prea ai unde să-i cheltuiești. Aceasta spune că la rândul ei a luat hotărârea de a reveni în România.

"Dacă nu iei o hotărâre spontană, din țara asta nu mai pleci niciodată. Întotdeauna se ivește ceva. Așa trec anii, așa trec zilele, așa trece tinerețea. Acesta e adevărul. Iar eu asta cred că o să fac. O să iau o hotărâre spontană și cu asta basta. Pentru că sunt sigură că o să reușesc, dar să trăiesc viața în rutina asta: muncă, acasă, oboseală, weeekend și apoi iar muncă și tot așa, nu mai vreau. Nu mai vreau pentru toți banii din lume. Și 200 de euro dacă-ți rămân în Germania, nu te poți bucura de ei. Unde te duci să-i cheltuiești? Știți ceva? Mie mi s-a luat. Așa cum e România, eu acolo vreau să merg, acolo vreau să trăiesc. Vreau să-mi întâlnesc familia, vreau să mă conectez iar cu Dumnezeu," mai spune românca. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel