Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă din Germania, supărată pe comentariile jurnaliștilor nemți despre victoria României la EURO 2024. ”Cică am câștigat datorită portarului opus”
WhatsApp
O româncă și-a exprimat frustrarea față de părerile nemților referitoare la meciul EURO 2024 dintre România și Ucraina. 
Foto: Capturi de ecran/ Sursă: Tiktok @emilia.emy10

O româncă din Germania și-a exprimat frustrarea în fața opiniilor nemților despre meciul din EURO 2024 dintre România și Ucraina într-un videoclip postat pe TikTok. Ea a fost indignată de tonul critic al unor publicații germane care au sugerat că victoria României a fost datorată performanței portarului ucrainean

”Voi ați văzut ce au scris nemții despre echipa națională? Cică am câștigat datorită portarului opus. Poftim? Cum vine asta, că nu înțeleg? Voi nu aveți încredere în noi deloc? Din contră. Mă uitam și ascultam toate știrile.. Măi, erau atât de uimiți toți de ziceai că a venit o țară de care nu a auzit nici mama naibii și a bătut Ucraina.

Wow, dar cine sunt ucrainenii ăștia, că nu înțeleg? De ce sunt ridicați atât în slăvi? Care e faza? Da, și-au meritat soarta, și-au luat-o cu vârf și îndesat, foarte bine, felicitări România. Pentru ce atâta uimire? Toți erau ”Așa ceva? România să bată Ucraina?”. În loc să auzim felicitări și cât mai multe mesaje de încurajare, se scrie în ziar, ditamai titlu imens ”România a avut un start foarte bun datorită portarului opus.”, spune românca în videoclip. 

Reacția românilor 

 

Ca răspund, românii din diaspora au adus în discuție experiențe similare cu reacții critice și scepticism din partea presei din alte țări europene, inclusiv din Spania. 

”Poporul german mereu are ceva de spus.” 

”Nu se întâmpla doar în Germanía ,același lucru se spune și în Spania. Suntem un Popor foarte invidiat.”

”Toată presa din Germania și din lume nu au fost uimiți de jocul fotbaliștilor. AU RĂMAS TOȚI UIMIȚI DE FAPTUL CĂ ROMÂNII CÂND VOR, POT FI UNIȚI!” 

”În urmă cu 6 ani , când noi românii sărbătoream 100 de ani de la marea unire ? Postul public DW , spunea că am luat cu japca Ardealul de la unguri.” 

”Având în vedere că este a doua victorie din istoria echipei naționale a României la un campionat european,tu nu te-ai minuna?”

”Ce așteptări aveți de la nemți? Să vă țină în slăvi? Nu vedeți câtă critică și răutate au la adresa românilor?”

”Suntem socotiți ca o nație de mâna a treia.”






Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel