Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă din Elveția, condamnată la închisoare pentru că a încercat să-și omoare soțul cu paracetamol
WhatsApp
O româncă a fost condamnată la închisoare în Elveția, după ce a încercat să-și omoare soțul cu doze mari de paracetamol.
Foto: ILUSTRATIV / sursa: Freepik.com

O româncă a fost condamnată la 10 ani de închisoare, în Elveția, după ce a încercat, împreună cu un coleg de muncă, să-și omoare soțul. Planul lor era să-i administreze doze mari de paracetamol, un medicament antiinflamator și analgezic, amestecându-l în mâncarea și băutura lui.

Cei doi urmăreau să-i provoace acestuia o insuficiență renală, profitând de obiceiul lui de a consuma mult alcool.

Deși planul nu a reușit, ambii complici au fost acuzați de tentativă de omor și condamnați la pedepse cu închisoarea. Procurorii au prezentat ca dovezi mii de mesaje în care cei doi discutau despre planul lor macabru.

După ce relația lor a fost descoperită, tentativa de otrăvire a luat sfârșit, iar soțul a supraviețuit. Totuși, el a decedat ulterior din cauze naturale, un atac de cord, la câteva luni după incident.

Femeia a fost expulzată în România

 

Curtea Administrativă din Zug a decis recent că românca își va pierde permisul de ședere și va fi expulzată din Elveția după executarea pedepsei.

Această hotărâre vine după o serie de apeluri și reevaluări ale cazului. În 2019, Curtea din Lausanne a identificat probleme cu anumite dovezi, ducând la o reducere a pedepsei în 2020. Ulterior, Curtea Federală a susținut evaluarea Curții din Zug.

Expulzarea a fost dispusă ținând cont de gravitatea infracțiunii, durata semnificativă a pedepsei, dar și de faptul că femeia este considerată o forță de muncă valoroasă în România datorită educației sale excelente, cunoștințelor lingvistice și experienței profesionale.

Femeia a acceptat decizia Curții din Zug și nu a contestat-o la Curtea Federală din Lausanne.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel