Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă, atacată de urs în propria curte. A fost salvată de un bărbat care era în zonă
WhatsApp
O femeie de 31 de ani a ajuns la spital, marţi, după ce a fost atacată de urs în propria curte, în localitatea Lăzarea, ea fiind salvată de un bărbat care era în zonă şi a intervenit. IJP Harghita a informat că "atacul s-ar fi produs în imediata apropiere a locuinţei victimei, unde au fost văzuţi doi urşi, care au distrus rama cu plasă de protecţie pentru insecte, însă femeia a reuşit să închidă uşa de acces şi a scăpat, astfel, de atac".
Doi români, la un pas să fie desfigurați de un urs

La rândul său, primarul comunei Lăzarea, Danguly Ervin, a precizat că doi urşi au intrat în curtea femeii, iar unul a încercat să ajungă în casă. Femeia, care voia să iasă şi ea din casă, a fost zgâriată de mai multe ori de unul dintre urşi. Primarul spune că întâmplarea a făcut că un tractorist care venea dinspre câmp a văzut urşii intrând în curte şi a intervenit pentru a-i alunga.

"Noroc că a fost acolo, putea să fie mult mai gravă situaţia", a adăugat Danguly Ervin. Potrivit acestuia, atât femeia, cât şi copilul său, care s-a speriat foarte tare, au fost transportaţi la spital. Şeful Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat că femeia s-a ales cu leziuni uşoare şi a fost transportată la spitalul din Gheorgheni.

"Este o femeie de 31 de ani, care a fost atacată de un urs în propria grădină. Din fericire, starea este bună, are leziuni minore, escoriaţii la nivelul toracelui, antebraţului şi a părţii dorsale. Mai mult s-a panicat, pentru că în propria lui curte nimeni nu se gândeşte că va fi atacat de urs", a declarat dr. Peter Szilard. Locuitorii au fost avertizaţi despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT, iar la faţa locului a fost trimis şi un echipaj de jandarmi, care nu au mai găsit animalul, dar verifică împrejurimile, pentru a se asigura că ursul nu mai este în zonă.

"Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia", precizează Biroul de Presă al IJJ Harghita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel