Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român, reținut pe aeroport în Germania: polițiștii federali l-au dus direct în închisoare
WhatsApp
Poliția federală care a verificat, luni, 13 noiembrie, un pasager român pe aeroportul din Dortmund a descoperit că bărbatul fusese dat în căutare internațională.
Român, reținut pe aeroport în Germania, polițiștii federali l-au dus direct în închisoare. Sursa foto: freepik.com

Luni, în jurul orei 14, un bărbat de 37 de ani s-a prezentat la controlul de ieșire al poliției de frontieră pentru a urca într-un avion de destinația Germania-Sibiu/România. Bărbatul le-a înmânat ofițerilor cartea de identitate românească. Cercetările au arătat că procuratura Heilbronn îl căutase de două ori.

În ianuarie 2021 și februarie 2022, Judecătoria Heilbronn l-a condamnat pe cetățeanul român la o amendă de 1.800 de euro și o amendă de 140 de cote zilnice a câte 25 de euro fiecare pentru furt.

Întrucât românul căutat achitase în trecut doar o mică parte din suma solicitată, procuratura îl anunțase. De asemenea, bărbatul din Lengerich nu a putut strânge suma totală la fața locului, așa că poliția federală l-a dus la o unitate de detenție pentru un total de 220 de zile după arestarea sa. 

Recent un tânăr a fost depistat cu o valiză plină cu droguri într-un tren.

 

Un tânăr din Germania, dus la închisoare după ce a uitat într-un tren o valiză plină de droguri

 

Tânărul de 24 de ani urmează să fie închis trei ani și trei luni, a decis tribunalul regional Göttingen. Potrivit Camerei, inculpatul se face vinovat de deținerea și ajutarea la traficul de stupefiante în cantități mari.

La sfârșitul lunii mai, tânărul în vârstă de 24 de ani  a urcat într-un tren în Gara Centrală din Hamburg, având o valiză neagră. La scurt timp după Hanovra, a leșinat și a primit inițial îngrijiri medicale de urgență în tren.

Întrucât personalul medical a considerat că este necesar un tratament suplimentar, a fost chemat un medic de urgență. În gara Göttingen, tânărul de 24 de ani a fost transportat la spital. În timp ce acesta încă primi îngrijiri medicale, polițiștii au sosit și l-au arestat temporar.

Între timp, călătorii l-au alertat pe însoțitor de tren cu privire la o valiză abandonată care fusese lăsată de pasager. La momentul când a deschis valiza pentru a putea găsi un indiciu despre proprietar, conducătorul de tren a  fost lovit de mirosul puternic de marijuana. Prin urmare a informat poliția federală, scrie hna.de.

În gara Kassel-Wilhelmshöhe, poliția federală a preluat valiza, iar puțin mai târziu tânărul de 24 de ani avea nu doar probleme de sănătate, ci și o problemă penală. În loc să meargă la Nürnberg, unde chiar dorise să meargă, a fost dus în arest la instituția de corecție Rosdorf.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel