Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român întors din Anglia explică dezavantajele muncii în străinătate: „Țara asta se duce foarte tare în jos”
WhatsApp
Un român care s-a întors în țară după o perioadă petrecută în Anglia a stârnit dezbateri pe platforma TikTok cu privire la avantajele și dezavantajele muncii în străinătate.
Român întors din Anglia explică dezavantajele muncii în străinătate: „Țara asta se duce foarte tare în jos” / Foto: TikTok

Într-un clip video postat pe rețeaua socială, el își exprimă punctul de vedere cu privire la experiența sa și la condițiile de muncă din Marea Britanie.

Individul, care a trăit în Anglia timp de mai mulți ani, a evidențiat mai multe aspecte negative legate de viața și munca în această țară, inclusiv nivelul salariilor, costurile ridicate de trai și condițiile de muncă.

 

„Majoritatea românilor mai mult se chinuie”

 

„După mulți ani petrecuți în Anglia, am ajuns la concluzia că țara asta se duce foarte tare în jos. De ce? Dn cauza salariilor, scumpirilor și așa mai departe. Aceștia sunt principalii factori. Un salariu acolo, depinde de ce muncești, bineînțeles. Majoritatea românilor pe care i-am întâlnit acolo, erau de două sau trei tipuri, al treilea tip, știți voi care, acela mai ilegal puțin. Iar celelalte două tipuri erau, construcții sau fabrici, depozite și așa mai departe. Cum erau plătiți: cei care lucrau în construcții aveau un salariu mai bunicel, mai decent, probabil ajungeau la trei-patru mii de lire pe lună, muncă foarte multă.

Merită? Nu prea din punctul meu de vedere. Cealaltă parte sunt cei care câștigă un salariu de 11-12 lire pe oră, sunt foarte mulți care lucrează așa și înseamnă cam 1400 maxim de lire pe lună. Bun, să zicem că ai un salariu de 2000 de lire pe lună, vrei să stai singur, nu vrei să stai cu alți 10 oameni în casă, dai deja în jur de 1000 de lire pe un studio, plus curentul și gazele, apoi e mâncarea, eu de exemplu am nevoie de destul de multă mâncare și ajungeam la 150 de lire pe săptămână, fără să beau sau să fumez. Mai să zicem și o rată, sau un telefon de plătit, vrei să ieși și tu o dată în oraș, mai dai 30-40 de lire minim, îți mai trebuie să ție o haină ceva, deci nu ajungi nicăieri.

Stai într-o țară unde lumea nu te ajută în mare parte, oamenii sunt pe alt vibe, nu-s ca românii. Deci de ce să stai acolo? Da, dacă ai un proiect, o idee, stai și te chinui câțiva ani, dar majoritatea se chinuie și atât. Chiar dacă pare că luați mai mulți bani, când tragi de ei, ce mai contează?”, spune un român pe TikTok.

 

Românii au lăsat sute de comentarii

 

Clipul său a stârnit dezbateri pe TikTok, iar mulți utilizatori au împărtășit propriile lor experiențe și opinii despre muncă în străinătate.

„Pot confirma tot ce ai spus, sunt în Londra de 10 ani și parcă ultimii 2 au fost cei mai răi, salariile nu s-au mărit cine știe ce, în rest toate s-au dublat, dar întrebarea mea este unde poți merge acum?”, scrie cineva.

„Anglia a fost o dată acum e moartă. În urmă cu 8/9 ani luam 1200 pe săptămână, acum la ce salarii sunt și ce prețuri o lăsăm baltă că nu se mai fac bani”, mai scrie o persoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel