Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român din Spania, rănit grav de un taur în timpul unei coride. A fost luat pe sus de animalul scăpat de sub control
WhatsApp
Un român din Spania a fost rănit grav în timpul unei coride desfășurată în orașul Nules, după ce a fost lovit de un taur. Bărbatul a ajuns la spital de urgență. 
Românul a fost rănit grav și a fost transportat la spital

Un incident grav s-a petrecut în weekend, în timpul coridei desfășurate în Nules, un oraș din estul Spaniei, în provincia Castellon. Un român în vârstă de 36 de ani a ajuns la terapie intensivă după ce a fost călcat de un taur aflat pe stradă. Martorii au relatat că incidentul s-a produs în apropierea Plaza Mayor, în timpul festivităților tradiționale „bous al carrer” (tauri pe stradă), când bărbatul, care nu era atent la situația din arenă, a fost luat pe sus de animalul scăpat de sub control.

Conform celor prezenți, bărbatul stătea cu spatele la ring, concentrat asupra altor activități, când vaca l-a lovit violent, proiectându-l în grilajele de protecție. În urma impactului, acesta a suferit o rană la cap, pentru care a fost necesar să primească cusături.

Deși inițial nu și-a pierdut cunoștința, bărbatul a acuzat amețeli, motiv pentru care a fost transportat de urgență la Spitalul de la Plana.

După evaluările medicale inițiale, bărbatul a fost transferat la Spitalul General din Castellón, unde se află în prezent la terapie intensivă, sub observație medicală pentru o fractură craniană, conform surselor spitalicești citate de publicația El Periodico Mediteraneo.

Festivitățile din Soledat de Nules atrag sute de pasionați de coride

 

Acest incident marchează o notă negativă la debutul festivităților taurine din cadrul sărbătorii Soledat de Nules, care atrag anual sute de pasionați de coride. Organizatorii evenimentului taurine, Comissió del Bou, pregătiseră un spectacol cu animale din crescătoria Eulogio Mateo, care s-a bucurat de o mare așteptare din partea publicului.

Deși calitatea spectacolului a fost apreciată, incidentul grav cu taurul aflat în libertate a umbrit atmosfera de sărbătoare.

Pe lângă acest eveniment nefericit, după-amiaza a continuat cu două coride patronate de cluburi de tauri, ambele fiind puncte centrale ale programului. Prima dintre ele, sponsorizată de Associació Gastronòmica Taurina l'Esmorzar del Bou, a fost oferită de Sancho Dávila și a avut parte de o desfășurare spectaculoasă.

A doua coridă, organizată de Peña El 7, a înlocuit taurul Victorino, planificat inițial, din cauza unor probleme legate de virusul „limba albastră”, cu un taur din crescătoria Román Sorando, care a oferit un spectacol la fel de apreciat.

Deși festivalul taurin din Nules este bine-cunoscut pentru spectacolul său, incidentele precum cel de sâmbătă subliniază pericolele la care sunt expuși participanții, în special atunci când nu se respectă măsurile de precauție necesare.

 

Youtube video image

 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel