Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român din Italia, jefuit pe stradă de doi tâlhari periculoși. Bărbatul a rămas fără bani și telefon
WhatsApp
Unui român stabilit în Italia i-au fost furați banii și telefonul mobil de către doi hoți extrem de periculoși. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Doi indivizi violenți și periculoși au fost arestați în orașul Vicenza, fiind acuzați de comiterea unei serii de jafuri, în special asupra utilizatorilor de bancomate. Cei doi suspecți, ambii născuți în Africa și fără adăpost, au fost identificați și reținuți de către poliția locală. Aceștia locuiau ilegal într-o clădire abandonată din zona Ferretto de' Ferretti.

Poliția a reușit să îi identifice pe cei doi tâlhari pe baza a patru incidente separate, toate implicând jafuri de numerar și smartphone-uri, care au avut loc între 4 martie și 2 aprilie. Victimele acestor jafuri au suferit răni grave, fiind necesară intervenția în camera de urgență pentru tratament.

Jafurile au fost însoțite de violență, cu unul dintre suspecți folosind un cuțit cu o lamă lungă de 40 de centimetri pentru a-și intimida victimele.

O femeie a fost trântită pe jos și jefuită

 

Două dintre victimele acestor jafuri au fost o femeie de origine peruană și un cetățean român. Femeia a fost deposedată de telefonul mobil și de 80 de euro în numerar în timp ce se afla la stația de autobuz, fiind și rănită în timpul incidentului.  Victima, în încercarea disperată de a ține poșeta asupra ei, a fost împinsă de unul dintre cei doi, căzând la pământ și suferind răni la încheietura mâinii și la picioare. Femeia a avut nevoie de recuperare timp de 10 zile.  

În celălalt caz, un bărbat de origine română a fost abordat sub pretextul cererii de o țigară, iar în timp ce era distras, unul dintre tâlhari i-a scormonit în buzunare și i-a furat 70 de euro și un telefon mobil.

Cei doi infractori au fost găsiți și arestați în clădirea abandonată din via Ferretto dei Ferretti, fiind ulterior plasați în detenție preventivă, relatează L'Eco Vicentio

În timpul intervenției, un al treilea individ extracomunitar a fost identificat și reținut pentru nerespectarea unui ordin de expulzare și a interdicției de a locui în oraș.

Citește și: Două jafuri în mai puțin de 7 ore în Milano: Un român a fost amenințat cu pistolul și jefuit de 6.000 de euro  

Comisarul de poliție al provinciei Vicenza, Dario Sallustio, a lăudat eforturile polițiștilor în investigarea acestor infracțiuni grave, subliniind importanța cooperării cu procurorii locali pentru aducerea suspecților în fața justiției.

„La încheierea acestei activități de investigație complexe și detaliate, intenționez să-mi exprim aplauzele și aprecierea pentru angajamentul și marea intuiție investigativă a polițiștilor care au reconstruit cu meticulozitate diverse episoade criminale, săvârșite adesea seara, de către indivizi extrem de periculoși. Birourile de investigație ale poliției, coordonate de Parchetul local cu care s-a stabilit o sinergie rapidă și eficientă, au reușit să aducă în fața justiției doi infractori extrem de hotărâți care, dacă tot ar fi lăsați liber să acționeze, cu siguranță ar fi continuat să comită alte infracțiuni.”, a declarat Dario Sallustio. 

----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel