Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român din Italia, închis pentru furt. Inițial, bărbatul a fost trimis în judecată pentru violentă domestică
WhatsApp
Văzând că victima românului își retrage plângerea și neagă orice formă de abuz suferită, judecătorul îl trimite pe acesta în închisoare pentru furt.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Un  român în vârstă de 34 de ani din Castel d'Ario a fost condamnat ieri la o pedeapsă de cinci ani și patru luni de închisoare, nu pentru actele de violență asupra partenerului său, ci pentru tâlhărie pe stradă. Sentința a fost dată de judecătorul Giacomo Forte, după ce inițial inculpatul fusese judecat pentru maltratare în familie, vătămări și tâlhărie.

Faptele care i-au fost imputate datează din 8 iulie anul precedent, când poliția a fost chemată de trei ori în aceeași zi din cauza unor neînțelegeri repetate între învinuit și partenerul său. Într-o dispută survenită în fața unui bar din oraș, bărbatul a atacat persoana ofensată, smulgându-i telefonul mobil și cheile de la casă din mână. Polițiștii au găsit-o pe femeie, o italiană de 36 de ani, speriată și cu semne de violență.

Cu toate acestea, în timpul procesului, victima și-a retras acuzațiile împotriva partenerului său, afirmând că acesta nu a agresat-o fizic, ci că vânătăile apărute pe corpul ei sunt rezultatul forței sale fizice în comparație cu a sa. Fotografiile documentând vânătăile au fost prezentate în instanță, dar victima a insistat că nu a fost agresată.

Aceste declarații ale victimei au condus la achitarea inculpatului de acuzația de maltratare, iar lipsa unei plângeri din partea ei a determinat instanța să nu dispună acțiuni suplimentare în ceea ce privește vătămările. Cu toate acestea, inculpatul a fost găsit vinovat pentru furtul prin smuls, o acuzație recalificată de la tâlhărie, datorită recidivei.

------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel